Diskussion:Spidning på pæl

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg mener at kunne huske, at Ivo Andric omtaler spidning på pæl i en af sine historier, som vistnok foregår i et område, som på det tidspunkt var under tyrkisk herredømme. Jeg husker ikke historien særligt godt; men der kunne måske være anledning til at undersøge, om denne straffemetode var praksis i det tyrkiske rige i gamle dage. --Troels Nybo 30. sep 2004 kl. 00:49 (CEST)

I bogen "Broen over Drina" skriver Ivo Andric om spidning i forbindelse med det Osmanske riges ekspansion på Balkan-halvøen i 1400-tallet. Jeg har også læst at Sverige og tyrkerne i slutningen af 1600-tallet var alene i Europa om denne straffemetode, men kan deværre ikke huske hvor jeg læst det. Halsingen 1. okt 2004 kl. 19:46 (CEST)