Diskussion:Spore

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ubetitlet opslag fra 2006[rediger kildetekst]

Følgende er er indsat i artiklen En bakterie kan omdannes til en bakteriespore (clostridium) som er et hvilestadium. Det er sikkert rigtigt som det er skrevet, men når linket aktiveres åbnes artiklen bakterie, hvilket i denne forbindelse ikke kan kaldes en spore, som er artiklens overskrift. --Ultraman 24. sep 2006 kl. 00:41 (CEST)

Folk er interesseret i hvad en spore er, og det kan være forskellige ting. Kød der tøs op og fryses ned igen og igen fyldes med sporer fra bakterier. Wikipedia har ingen artikel om bakteriesporer, men et link til bakterier er nyttigt, indtil nogen skriver bakteriespore-artiklen. Svampespore- og svampekim-linkene henviser jo heller ikke til svampespore- eller svampekim-artikler, men blot til svampe-artiklen.
En anden ting, haploid er et tillægsord, der beskriver en celle - ikke et fint ord for en plantespore.--Necessary Evil 24. sep 2006 kl. 01:45 (CEST)

Ændret artikelstrukur for de "biologiske" sporebegreb[rediger kildetekst]

De første tre indlæg er kopieret fra Brugerdiskussion:Weblars

Hej, jeg så du havde rettet spore til Spore (botanik) i artiklen Slimsvampe, men det er formentlig forkert. For det første er slimsvampe jo ikke planter (ligesom svampe heller ikke er) og hører derfor slet ikke ind under botanikken. Men det er også mere substantielt forkert, fordi slimsvapes sporer (så vidt jeg ved) slet ikke er "ligesom" plante-sporer. Men hvor vi har selvstændige artikler for svampe- og bakterie-sporer, så har vi ingen artikel om sporer hos amøber. Henvisningen til flerydighedsartiklen, eller ingen henvisning, er derfor nok mere rigtig. --Honymand (diskussion) 26. feb 2019, 22:31 (CET)

Ja, du har ret. Det var forkert med det link. De engelske og tyske artikler om sporer handler ikke kun om plantesporer, så det kunne være vi på samme måde skulle udvide den danske.--Weblars (diskussion) 27. feb 2019, 10:45 (CET)
Ja, vi har Svampespore, Spore (botanik) og Spore (bakterie) men ser man på f.eks. den engelske wiki har de kun 2 artikler - baketeriesporer og eukaryote sporer - i sidstnævnte er der så forskellige undergrupperinger; det er nok en mere fornuftig tilgang. Jeg hæftede mig også ved at man på Spore skriver om svampesporer at de "svarer til frø hos planter", men det er jo noget af en tilsnigelse. Godt nok har de forplantningsfunktionen ligesom frø, men på næsten alle andre måder adskiller de sig fra frø. --Honymand (diskussion) 27. feb 2019, 22:16 (CET)