Diskussion:Star Wars Episode IV: Et nyt håb

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Filmens titel er angivet forkert[rediger kildetekst]

På dansk hedder filmen "Stjernekrigen". Ikke "Star Wars", ikke "Star Wars Episode IV" eller - Gud forbyde at nogen kalder den "Et nyt håb"! - kun "Stjernekrigen".

Jeg kan ikke finde en bedre kilde end Det Danske Filminstitut, https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/film/stjernekrigen (Skrev DonL314 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

En søgning på Google giver ikke videre resultater på Star Wars Episode IV: Et nyt håb. Stjernekrigen bruges af og til om Star Wars-film i almindelighed men ikke så meget om lige denne film. DFI har nok bare registreret den under det navn, dengang filmen var ny. Men nu om stunder bliver filmen udgivet på dvd, streaming osv. under originaltitlen Star Wars Episode IV: A New Hope. Så det vil nok give mest mening at flytte artiklen til den titel og tilsvarende med de andre Star Wars-film. --Dannebrog Spy (diskussion) 30. maj 2020, 11:44 (CEST)[svar]
Noteret; om end navnet Stjernekrigen kun sjældent benyttes i dag, ændrer det ikke ved, det var filmens oprindelige titel. Man kunne overveje at ændre artiklens titel til "Stjernekrigen", og så sætte en undertitel "Star Wars Episode IV". :-) I 2004 blev den, så vidt jeg ved, genudgivet med titlen "Star Wars: Episode IV – Stjernekrigen", men dét kan jeg heller ikke lige finde noget officielt på. Så spørgsmålet er i virkeligheden - vil man navngive alle filmene her efter de amerikanske navne eller de danske (det duer ikke at være inkonsekvent) (Skrev DonL314 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Jeg vil foretrække at bruge de amerikanske navne konsekvent. Det er jo primært dem, der bruges nu, og de nyere film har alligevel heller ikke danske navne. Til gengæld kan Stjernekrigen og andre danske titler nævnes i selve artiklerne. --Dannebrog Spy (diskussion) 30. maj 2020, 14:38 (CEST)[svar]