Diskussion:Strain gauge

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dansk betegnelse?[rediger kildetekst]

Ingen danske ord? Heter "strekklapp" på norsk. (Skrev 80.212.189.247 (diskussion • bidrag) 4. jan 2015, 13:00 . Husk at signere dine indlæg.)

Jo, måske:

"...Den type tryksensor, som projektet arbejder med, er baseret på en såkaldt strækmåler (strain-gauge). Tryksensoren har en indbygget membran, der udspiles, når den udsættes for tryk fra den ene side. ..." (Fra "Nye sensorer skal måle trykket i den tunge industri". Pressemeddelelse, Højteknologifonden, 24. juni 2013, kl. 09:00 )

Den norske artikel "Strekklapp" fra Store norske leksikon er med "Fri gjenbruk"

Den danske Tøjning beskriver måske samme fænomen?
-- Mvh PHansen (diskussion) 4. jan 2015, 17:13 (CET)

Sammenskrivningsforslag[rediger kildetekst]

Sammenskrivningsforslag: Strain gauge skrives ind i Tøjning

Det engelske begreb Strain gauge har en artikel under dette navn. Der er på diskussionssiden foreslået en sammenskrivning med Tøjning. Vi tager den formelt her.

I øvrgit: Er denne skabelon udformet korrekt (eller brugervenligt) ? Der henvises til "nysted", som vist er en by på Lolland ... --Pugilist (diskussion) 17. apr 2015, 11:19 (CEST)

  • Sammenskriv ikke Når jeg læser artiklerne, og de tilsvarende artikler på engelsk, kan jeg se der er tale om 2 forskellige ting. Et begreb "strain" eller tøjning, og en konstruktion Strain gauge der bruges til at måle tøjning. Artiklerne trænger dog til en kærlig hånd. Artiklen Strain gauge er elendig; der er knap tale om korrekt dansk, men mere nogle begreber der er kastet ind med en skovl. Jeg er dårligt i stand til at forstå artiklen. Artiklen Tøjning er for så vidt korrekt, men umådelig kortfattet - det virker som om nogen har kopieret denne artikel og den beslægtede Spænding (mekanik) fra et fysik-kompendium, fremfor (som på den engelske wiki) at forklare formål og baggrund. Begge begreber fortjener ordentlige artikler - men de skal selvfølgelig skrives af en der faktisk ved hvad han taler om. --Honymand (diskussion) 16. apr 2016, 14:56 (CEST)
  • Sammenskriv er nok det rigtige tænker jeg nu. --Honymand (diskussion) 10. jun 2016, 08:37 (CEST)
  • Sammenskriv ikke - fordi jeg netop har udvidet Strain gauge lidt, og jeg synes at interwiki kunne være nyttig at beholde.--Weblars (diskussion) 26. jun 2016, 21:53 (CEST)


Konklusion:
Ingen sammenskrivning med Tøjning pga manglende konsensus.--Weblars (diskussion) 21. aug 2016, 12:01 (CEST)