Diskussion:Tørv

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Kryptisk definition[rediger kildetekst]

Det er altså en noget langhåret definition, man p.t. præsenteres for i denne artikel. Den store punktopstilling gør ingen gavn. Selvfølgelig kan en snæver gruppe af fagpersoner være interesseret i at skelne mellem bibetydninger, men i denne kontekst er der først og fremmest brug for at forklare, hvad tørv er. Danskebjerge (diskussion) 19. aug 2017, 23:29 (CEST)

Det er en uheldig og temmelig rodet sammenblanding af en faktuel- og en flertydigside. Spørgsmålet er så om tørv som brændsel er den primære betydning (medfører så at der skal oprettes [[tørv (flertydig)]]), eller der skal oprettes en ny side med [[tørv (brændsel]]? - Nico (diskussion) 19. aug 2017, 23:50 (CEST)
Der er vel to hovedbetydninger: 1.) skorpe af græs eller anden tæt plantevækst med tilhørende øverste jordlag (græstørv), 2.) brunt, porøst materiale, der er opstået ved delvis nedbrydning af døde plantedele i moser, og som bl.a. bruges til jordforbedring (sphagnum) og som brændsel. Danskebjerge (diskussion) 20. aug 2017, 21:27 (CEST)
Sphagnum bruges vel kun om (2) når det primært består af tørvemos (som er slægten Sphagnum). I handlen omtales det i øvrigt som spagnum uden h, men med h er selvfølgelig mere korrekt. I øvrigt kan både (1) og (2) bruges som brændsel, men (2) oftest kun når det er forarbejdet til briketter. --Honymand (diskussion) 22. aug 2017, 22:02 (CEST)
Relevante betragtninger - som kan komme med i artiklen, men måske i uddybningen frem for i indledningen. Danskebjerge (diskussion) 23. aug 2017, 00:52 (CEST)
Man kan også få lidt inspiration her:
--Honymand (diskussion) 23. aug 2017, 22:12 (CEST)
Vi ville nok stå os bedre ved at oprette en Tørv(flertydig) og så koncentrere denne artikel om den biologiske forståelse. Rmir2 (diskussion) 24. aug 2017, 07:39 (CEST)
Spagnum er vel først [[tørv (brændsel)]] når det er i fast form, og er i denne forbindelse kun relevant som oprindelse til dem. - Nico (diskussion) 24. aug 2017, 07:53 (CEST)