Diskussion:Tiger (kampvogn)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Skulle det ikke hedde "Tiger kampvogn" eller "Tiger-kampvogn" i stedet for "Tiger (kampvogn)? --Maitch 9. maj 2005 kl. 21:57 (CEST)

Hvis den skal hedde andet må det være Tigerkampvogn. Særskrivning er ikke korrekt. --Rune Magnussen 9. maj 2005 kl. 22:15 (CEST)

Har indsat "eftersyn", fordi fx antal og vægt ikke passer med informationen i de engelske artikler "Tiger I" eller "Tiger II" --Fod (Jakob) 27. jul 2006 kl. 00:07 (CEST)

Jeg ved slet ikke hvad det er for en kampvogn, artiklen beskriver. Panzer VI Tiger 1 blev fremstillet i flere tusinde eksemplarer, Panzer VI Königstiger (Tiger II) i 4-500 eksemplarer. Panzer VIII Maus vejede 188 tons og blev opgivet, Panzer VII Löwe vejede 90 tons og blev opgivet. Den oprindelige forfatter må forklare sig, eller artiklen bør slettes. Tiger (1) kampvognen er beskrevet i Panzer VI. --Necessary Evil 27. jul 2006 kl. 23:01 (CEST)

Jf. historikken stammer informationerne fra en redigering foretaget af en anonym IP-adresse i artiklen om T-34. Jeg aner intet om emnet og har kun flyttet oplysningerne over i til dette opslag. Så hvis nogen kan skrive noget bedre skal de være hjertens velkomne. --|EPO| 27. jul 2006 kl. 23:05 (CEST)

Var det ikke en idé at erstatte artiklen med et redirect til: [Panzer VI]?--Lcl 12. dec 2006 kl. 13:12 (CET)

Hvorfor er indholdet fra Panzer VI flyttet hertil og ikke omvendt. Kampvognen hedder så vidt jeg kan se Panzer VI eller (Sd.Kfz. 181)- Tiger er et kælenavn, se de:Panzerkampfwagen VI Tiger--Lcl 13. dec 2006 kl. 19:27 (CET)

De fleste lægfolk kender den som Tiger, interwiki er 50/50 med Tiger/Panzer VI. Der var nogle, der byttede om på Panzer IV og Panzer VI (se historie [1]) og mange kommer sikkert til at skrive Panser VI. Men der er jo en redirect mellem Panzer VI og Tiger (kampvogn). Necessary Evil 13. dec 2006 kl. 19:43 (CET)
Fint nok. Jeg var lidt hurig på tasterne. Det ser dan fint ud nu og med redirect er der jo ingen problem--Lcl 13. dec 2006 kl. 20:50 (CET)

meget "amerikansk" artikel[rediger kildetekst]

Det er beklageligt at den amerikansk/engelske historie opfattelse tit gør sig gældende når det drejer sig om 2 verdenskrig generelt(nej jeg stemmer ikke på enhedslisten) Der blev produceret 1355 tiger kampvogne,men kun indsat 90 på vestfronten ifølge artiklen. Det er derfor ude af proportioner når der bliver fokuseret så meget på hvordan US/UK nedkæmpede dem.USSR byggede nogle ganske udmærkede kampvogne til formålet:SU 85,SU 100,IS 1 og 2 (iosef stalin kampvognen) samt IS 3,der dog ikke nåede i kamp,men dog chokerede vestmagterne ved sejrsparaden i berlin,hvortil der lige akkurat var blevet nogle gjort klar .Selvfølgelig skal man heller ikke undervurdere T 34/85 kampvognen,ZIS 85 antiluftskytskanonen samt den berømte sturmovik flyver.Blot for at nævne noget russisk materiel

Du er da velkommen til at skrive om Tiger-kampvogne på Østfronten og at den Røde Hær nedkæmpede dem med SU-85- og SU-100-panserjagere samt Sturmovik-fly. Du kan også skrive om de tunge sovjetiske Josef Stalin-kampvogne der skulle matche Tiger'ne. Bare det er relateret til Tigerkampvognen.
Tigerkampvognen er kendt fra angloamerikansk litteratur og film. De 90 Tigerkampvogne satte en skræk i livet på de vestallierede, ikke den Røde Hær. Vær dristig, Wikipedia er jo Under Construction, husk kilder. Necessary Evil 17. okt 2007, 22:54 (CEST)