Diskussion:Tuilerierne

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg foreslår denne side flyttet til Tuileriesslottet eller Tuileries (slot). I de ca. 100 år der er gået siden Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave udkom har sproget ændret sig, og i daglig tale i dag, referer Tuilerierne (artikelnavnet) implicit til Tuileries haven, og ikke til slottet som artiklen handler om. Og Tuileries haven kan efter min bedste overbevisning godt bære at få sin egen artikel. Desuden er der også en metrostation med navnet Tuileries, som har sin egen artikel; Tuileries (metrostation). Ydermere handler nærværende artikel om en bygning der blevet revet ned for ca. 140 år siden. Så mit argument er altså at få gjort tingene lidt mere stringent og up to date. Nogen indvendinger? --Hofkas (diskussion) 7. jan 2013, 15:04 (CET)

"Tuileriesslottet" er nærmest ikke-eksisterende på Google. Og der er indtil flere hits af nyere dato hvor "Tuilerierne" er anvendt specifik om slottet, bl.a. Den Store Danske, samt f.eks. her (hvor parken kaldes "Tuileri-haven"), her og her. Men jeg kunne da under søgningen godt se at udtrykket også anvendes om haven i moderne sprog. Måske er løsningen at lave Tuilerierne til en flertydig side og så have to artikler med hhv. navnene Tuilerierne (slot) og Tuilerierne (park) i stedet? --Saddhiyama (diskussion) 7. jan 2013, 16:01 (CET)
På frwiki bruger de fr:Palais des Tuileries om slottet og fr:Tuileries om Jardins des Tuileries (Tuileri-haven). I haven ligger også de to museer; Orangeriet og Jeu de Paume, som hver især kan klare en artikel og de skal jo i givet flad linke til haven og ikke til slottet. Jeg hælder mest til at artiklen flyttes som foreslået og at vi så opretter en flertydig-side.