Diskussion:Tungmetal

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

fejl...

kobolt, bly ligger fx ikke i mellen Cu og Hg (Skrev 80.196.183.10 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hm, god pointe - og det er rigtigt. Men det skyldes vist, at definitionen af tungmetaller præsenteret i artiklen ikke er den eneste definition. Og altså at kobolt ikke er et tungmetal efter den angivne definition. Det skal helt klart afklares, hvordan det hænger sammen. :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 26. sep 2006 kl. 17:03 (CEST)
Der er forskellige definitioner af hvad et tungmetal er, og jeg har prøvet at ændre i artiklen for at belyse dette. Håber det hjalp lidt :) Mvh Danielle 26. sep 2006 kl. 22:52 (CEST)
Der står "Tungmetaller ses ofte defineret som de metaller der har større massefylde end jern.", (dvs minus jern som tungmetal), men det er åbentbart ikke den definition denne artikel vælger at følge idet næste afsnit siger: "Andre tungmetaller, som f.eks. kobolt, kobber, jern,"... Artiklen om jern definerer jern som tungmetal... ChristianoB 17. okt 2009, 15:57 (CEST)


Romersk blyforgiftning[rediger kildetekst]

Bruger:Anders Mølgaard erstattede sidste afsnit med følgende:

Citat det er en udbredt mytte at den romerske befolkning fik voldsomme blyforgifninger forårsaget brugen af bly til talerkner og belægning i akvadukter. bly forgiftningen var ikke så stor da bly hurtigt danner en hinde på sig af andre metaler som gør at blyet er kapslet inde, og herved ikke kan reagere med vandet og give blyforgiftning til de borger der drikke vandet. Citat

Hvilket indsættes her til diskussion, da det er uden kildeangivelse og i direkte modstrid med, hvad der tidligere stod i artiklen. --Sir48 (Thyge) 12. dec 2008, 12:41 (CET)

Jeg tror ikke, det er helt forkert. Men det afhænger af vandet. Hvis vandet er hårdt, kan der afsættes et lag kalk på vandrørenes inderside, hvilket beskytter brugerne mod blyforgiftning. Det hjælper at lade vandet afgasse sig for opløst kulsyre. Hvis vandet stadig indeholder kulsyre og/eller er blødt, så har man et problem. Jeg kan ikke lige finde nogen kilde, der faktisk har undersøgt forholdet. Ditlev Petersen (diskussion) 22. mar 2016, 23:23 (CET)

En ting til: Brugte man blyilte som sødemiddel til vin? De kemibøger, jeg har set, taler om blyacetat ("blysukker"), men det er muligvis et resultat af en reaktion i vinen? Det skal være fortsat længe efter Romerriget. Komponisten Händel nævnes som et muligt offer i New Scientist engang.Ditlev Petersen (diskussion) 22. mar 2016, 23:26 (CET)

Guldioner er giftige[rediger kildetekst]

Guldioner er giftige.. Tjek jeres broderside (selv om de mangler en kilde på det som sædvanligt).

http://en.wikipedia.org/wiki/Gold#Toxicity

Bly som element er heller ikke giftigt.. det er ionerne, som kan laver forbindelse med de forskelle forbindelse i kroppen der gør dem giftige....


Kilde - Bog: Goldfrank's toxicologic emergencies 8. edition. Af Lewis R. Goldfrank,Neal Flomenbaum, Side 188 ISBN: 0-07-147914-7 (se linket herunder)

http://books.google.com/books?id=cvJuLqBxGUcC&pg=PA188&dq=lead+ion+toxic&hl=da&ei=CL0ZTMvKL4eNOM-I9MwK&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CDsQ6AEwAw#v=onepage&q=lead%20ion%20toxic&f=false (Skrev 87.51.135.66 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

ALLE ioner er reaktive, kationer har positive ladninger og anioner har negative. Tilsammen vil de forsøge at nå en elektrisk ladning på nul. Nogle metaller har svært ved at danne ioner og kaldes ædelmetaller, fx guld. Andre grundstoffer har let ved at danne ioner, fx bly. Hvis man indtager noget rent guld, vil det med stor sandsynlighed forblive rent guld i kroppen. Hvis man indtager rent bly vil det begynde at korrodere og danne blyioner i kroppen. Det er ingen nyhed. --Med venlig hilsen Necessary Evil 17. jun 2010, 09:26 (CEST)