Diskussion:Vølund

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Denne artikel bør vist enten skrives korrekt eller slettes? Det er da noget sludder det der her står?

Der er ikke nogen fejl på siden andet end at jeg ikke kan finde siden med det svenske område som heder Danmark


Den bør omskrives på en eller anden måde. Lige nu står der: "Er en forvanskning af, Sølund som er en lund ved Mälaren, i nærheden af Danmark."

  1. Hvad er det Vølund er navnet på, en lund?
  2. Hvis der findes en lund der hedder Vølund, hvorfor så blande "Sølund" ind i det? Hvis det skal stå der, så bør der vel også stå at den tidligere hed Sølund, men nu hedder Vølund.
  3. Danmark ved Mälaren nævnes, men linket peger på artiklen om kongeriget Danmark. Der bør naturligvis også være en artikel om "Danmark (Sverige)" eller hvad man nu vil kalde den, men at linke til en forkert artikel gør jo ikke en encyklopædi særlig troværdig...
  4. Der findes andre ting som en artikel om Vølund burde henvise til: sagnet om Vølund Smed, firmaet Vølund, der er vist også en by i Norge der hedder Vølund osv.

--BjornGraabek 30. mar 2004 kl. 10:56 (CEST)

Vølunds fagre slætter nævnes i den danske nationalsang, og stammer fra et gammelt kvad om at Danmark ved Mälaren løsrev sig fra svitjord.


Jeg kan hverken "Kong Christian" eller "Der er et yndigt..." udenad med alle vers, så jeg har lige kigget efter andetsteds. Ingen af de 2 nationalsange nævner nogetsomhelst om Vølund? --BjornGraabek 30. mar 2004 kl. 16:16 (CEST)

Se her: http://www.kalliope.org/digt.pl?longdid=ingemann2002050901


Du har ret, det må være et andet sted, jeg har møtd ordet, var det ikke ved Humlebæk? Jeg troede at det var fra national sangen.

Haabet 30. mar 2004 kl. 17:22 (CEST)


  1. Ifølge det website du henviser til, er "Sjølund" et "poetisk navne for Sjælland" (http://www.kalliope.org/dict.cgi?wid=Sj%F8lund)
  2. Jeg har søgt flere steder efterhånden. Det er muligt der findes en lund ved navn sølund i nærheden af det Danmark der ligger ved Mälaren, men jeg kan ikke finde nogensomhelst fobindelse mellem "Vølund" og "Sølund/Sjølund. Så er hele indholdet af artiklen baseret på en misforståelse, eller er der belæg for noget af den?

--BjornGraabek 30. mar 2004 kl. 17:27 (CEST)

eksternt link?[rediger kildetekst]

Er det helt smart med det eksterne link til virksomheden? Det burde vel være et link til en side her på Wikipedia.--Heelgrasper 1. jun 2005 kl. 04:33 (CEST)