Diskussion:Valg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Afsnit 4. Problemer ved valg med underafsnit bør revideres gennemgribende på grund af manglende objektivitet i en del formuleringer--Ramloser 22. feb 2010, 09:32 (CET)

Manglende uddybning/kilde[rediger kildetekst]

"For at begrænse faren ved dette system har mange stater begrænset den måde, som nye politiske partier kan dannes på. Flertalsvalgsystemet gør, at ingen nye partier kan få magten hurtigt og stater med proportionel repræsentation har ofte en nedre grænse (en spærregrænse) for, hvor mange stemmer eller mandater der skal til for at komme i parlamentet. Den nederste grænse er, at der skal stemmer nok til at få et sæde (som i Hollands politik), men det kan også være, at der skal mindst fire sæder til (som i Danmarks politik)."

Alt står i samme paragraf og får det til at se ud som om, nye partier er en fare for systemet. Det vil jeg sætte spørgsmålstegn ved, og jeg mener, det kræver en god og uddybende kilde. At flertalssystemet forhindrer nye partier i at "få magten hurtigt" mangler også en rigtig god forklaring, og så bør "hurtigt" nok præciseres. Det ser også ud som om, en spærregrænse har relation til noget af dette. Også her bør en god kilde og forklaring eksistere.

Jeg overvejer at slette.

Enig, og hermed gjort.SDavidJacobsen (diskussion) 30. nov 2015, 10:08 (CET)