Diskussion:Vestre Kirkegård (København)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vestre Kirkegård i København ligger i Sydhavnen

Dette er nyt for mig. Hvis "Sydhavnen" har nogen officiel betydning, ville jeg mene at det er den del af Københavns havn som er syd for Langebro.

Endvidere undres jeg over at artiklen ikke nævner Vestre Kirkegårds romersk-katolske og mosaiske afdelinger. -- Sebastjan 21. aug. 2005 kl. 08:55 (CEST)

"Sydhavnen" bruges gerne synonymt med Kongens Enghave, sikkert fordi den S-togsstation, som betjener området, er Sydhavn station, mens Enghave station nærmest ligger på ydre Vesterbro. --Palnatoke 21. aug 2005 kl. 09:10 (CEST)
Det er noget ævl Palnatoke - det hedder Sydhavnskvarteret - ellers falder man i havnen! --hansjorn 21. aug 2005 kl. 09:54 (CEST)
Du teoretiserer, Hansjorn. I praksis hedder området "Sydhavnen". --Palnatoke 21. aug 2005 kl. 10:10 (CEST)
Nej, Palnatoke, jeg teoretiserer ikke. Min søster har boet der i umindelige tider, og vi har sørm'a aldrig hørt hendes familie eller naboer referer til området på den måde. Musikkvarteret måske, men aldrig havnekvarteret. Hvad er dit belæg for at fastholde sydhavnen - ?? --hansjorn 21. aug 2005 kl. 13:06 (CEST)
Mon ikke problemet til dels kommer af kirkegårdens store udstrækning i nord–syd retning? De som bor i Musikkvarteret (Sydhavnskvarteret) vil bruge den sydlige indgang og mene at kirkegården derfor ligger i Sydhavnen. Dette vil ikke falde dem ind som kommer fra Københavns centrum. -- Sebastjan 21. aug. 2005 kl. 13:20 (CEST)
At jeg kender folk, der bor der. Nok har de ikke boet det "i umindelige tider", men er flyttet dertil indenfor det sidste årti. Aldersmæssigt spænder de fra 25 til 60 med flest mellem 25 og 40. Der er i øvrigt også nogle, der hævder at bo i "Sydvest". --Palnatoke 21. aug 2005 kl. 16:53 (CEST)
Tja, så er vi jo der, hvor vi har været flere gange før, at der er flere meninger om samme sag. Sebastjan rammer nok i plet med sin beskrivelse af kirkegårdens udstrækning fra jernbanelinien til sydhavnen. --hansjorn 21. aug 2005 kl. 17:41 (CEST)
Hvis jeg kan gennemskue kortskitsen på Københavns Kommunes website, regnes hele Vestre Kirkegård med til bydelen Kongens Enghave. Kirkegården strækker sig i øvrigt fra jernbanelinje til jernbanelinje og når ikke ud til havnen. --Palnatoke 21. aug 2005 kl. 19:36 (CEST)

C.C. Zahrtmanns grav[rediger kildetekst]

Søofficeren og politikeren C.C. Zahrtmann (død 1853) interesserer mig i høj grad. Overraskende er det dog om han hviler på Vestre Kirkegård som først blev indviet 1870. Blev han da flyttet fra en midlertidig grav andetsteds? Eller er der tale om en forveksling med en anden Zahrtmann? -- Sebastjan 21. aug. 2005 kl. 14:25 (CEST)

Det sidste synes at være tilfældet: C.C. Zahrtmanns nevø, maleren Kristian Zahrtmann, er begravet her. -- Sebastjan 21. aug. 2005 kl. 15:10 (CEST)

Jeg beklager fejlen. Jeg kendte kun den ene Zahrtmann, og min kilde gav kun efternavn. --pbn 23. aug 2005 kl. 19:40 (CEST)

Statsministrenes panteon[rediger kildetekst]

Noget ganske særligt er de danske statsministres panteon rundt om søen. Denne brug af panteon er påfaldende. Ved lidt søgning finder jeg oven i købet: "Sensommertur ... igennem Søndermarken til Vestre Kirkegård, hvor vi ser det flotte panteon med statuerne af statsministrene. Til sidst besøger vi de vilde dyr i Zoo". [1] Det er vel en spøg, eller er der virkelig statuer af ministrene? -- Sebastjan 22. aug. 2005 kl. 09:10 (CEST)

Hvordan skal vi løse flertydighed i forhold til kirkegården i Århus?[rediger kildetekst]

Jeg opretter nok snart en artikel om Vestre Kirkegård i Århus, men hvordan løser vi bedst flertydigheden? Umiddelbart vil jeg mene, at der ikke er nogen primærbetydning, så artiklen her burde være en flertydig og den nuværende artikel flyttes til Vestre Kirkegård (København), men det er måske påvirket af, at jeg har boet så længe i Århus, at den århusianske kirkegård er længere fremme i min bevidsthed end hos folk bosat andre steder.

Hvis der ikke kommer protester vil jeg lave denne artikel til en flertydighed ved oprettelsen af artiklen om den århusianske kirkegård. --Heelgrasper 12. mar 2007 kl. 22:09 (CET)

Willy Bille[rediger kildetekst]

Er han begravet på Vestre Kirkegård? (godt nok nedlagt) men artiklen siger Brønshøj det gør https://www.kulturarv.dk/kid/VisKunstner.do?kunstnerId=8478 også. --Villy Fink Isaksen 23. jun 2011, 15:11 (CEST)