Diskussion:Vilnius

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Vilnius er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.

Huskeliste for Vilnius: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Verdensarv Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Verdensarv, et forsøg på at koordinere oprettelsen af verdensarvsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
WikiProjekt Litauen Denne artikel er en del af WikiProjekt Litauen, der er et forsøg på at koordinere dækningen af Litauen-artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Vilna/Vilnius/Wilno[rediger kildetekst]

Det forvirrer, at byen betegnes ved forskellige navne i den løbende tekst - i afsnittet om 1. verdenskrig benyttes således både Vilna, Vilnius og Wilno. --Palnatoke 25. feb 2008, 09:26 (CET)

Politik/administration[rediger kildetekst]

Jeg har valgt at indsætte: Vilnius Region/Vilnius Kommune/Vilnius Bydele istedet for det gamle afsnit Politik, afsnittet indeholdt ikke én linie om politik, udelukkende en mangelfuld/fejlagtig beskrivelse af den administrative struktur. Måske skal der være et afsnit kaldet Politik men så skal det altså indeholde politik, og ikke administration!!!--Per (PerV) 6. aug 2009, 16:34 (CEST)

Selvstændig republik Užupis[rediger kildetekst]

Måske kan man nævne en af de vigtigste seværdigheder i Vilnius, kunstnerkolonien og udbryderrepublik Užupis/Uzupis, i teksten. Som udlænding har jeg ikke mod til at ændre en lovende artikel. Mvh --Nordmensch 8. feb 2010, 03:56 (CET)

I sammenligning med andre Wikipedia: Ganske vist ikke nævner den engelske, svenske og polske Wikipedia Užupis i deres artikel om Vilnius men i den norske artikel er der en link under bydeler (med en fin oversigt hvad bydelerne inkluderer). Den tyske artikel skriver under seværdigheder (på dåsedansk:): "Romantisk og provinsagtig idyllisk presenterer sig kvarteret/bydelen Užupis som ligger på den højre side af åen Vilnia (lit. Vilnelė) (dansk: bag floden). I begyndelsen af halvfemserne er dette upåagtet og forsømmet kvarter blevet til en kunstnerkoloni (ganske tæt ved kunstakademiet Dailės akademija) og er nu en ekskvisite adresse." Hvad angår den danske artikel er en henvisning til Užupis under "Se også" måske tilstrækkelig men heller ikke påtrængende, fordi dette kvarter har fået et godt stykke opmærksomhed af de vesteuropæiske medier. En anden sætning som giver et godt helhedsindtryk: "Vilnius ialt lader til en mindre metropolitan storby med meget grønt, som strækker sig til den indre by." Mvh dåsedanskeren Nordmensch 25. feb 2010, 20:16 (CET)