Diskussion:Vitamin

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Vitamin er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Vitamin har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 22, 2018.

Huskeliste for Vitamin: rediger · historik · overvåg · opdater
  • De fleste af afsnittene burde være af relativt ok kvalitet, men afsnittet om Navngivning lod til at være af væsentligt værre kvalitet i originalartiklen, så oversættelsen led også herunder. Det skal læses igennem for oversættelsesfejl og bøvede formuleringer
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Ordets ophav[rediger kildetekst]

I denne artikel står der: "Ordet vitamin er en sammensætning og sammentrækning af vita, liv, og aminosyre." Den engelske artikel hævder derimod (med reference), at det er en sammentrækning af vita og mineral, mens at Den store danske encyklopædi hævder, at det kommer fra vita og Thiamin.

Nogen der ved hvilken artikel der har ret...(Skrev Piil (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Retskrivningsordbogen skriver A vitamin (Ikke vitamin A etc.)[rediger kildetekst]

Kunne en kyndig bruger ikke rette det hele vejen igennem?188.179.123.130

Det hedder nu A-vitamin (https://dsn.dk/?retskriv=A-vitamin), B-vitamin (https://dsn.dk/?retskriv=B-vitamin) etc. med bindestreg ifølge Retskrivningsordbogen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. nov 2019, 13:40 (CET)

Det glæder mig at se det er rettet. Tak188.179.123.130 17. nov 2019, 20:38 (CET)

@188.179.123.130: Vitamin skal ikke skrives med stort begyndelsesbogstav efter bindestregen igen jf. Retskrivningsordbogen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. nov 2019, 21:15 (CET)