Diskussion:Wing Tsun

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kina Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kina, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kinarelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Store dele af (hvis ikke hele) artiklen er taget fra forskellige sider på nettet, hvilket let ses ved google-søgninger på tilfældige afsnit. --Pred 12. jan 2006 kl. 02:57 (CET)

Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at se det. Måske er det de forkerte afsnit, jeg søger på, men jeg finder kun sider, der har taget deres oplysninger fra Wikipedia (helt legalt) og Lexopen, som vi må kopiere fra. Kan du ikke være lidt mere specifik?--Heelgrasper 12. jan 2006 kl. 04:05 (CET) Tilføjelse: Ligheder mellem den angivne side i copyvio-skabelonen og artiklen her kan jeg slet ikke se, men det er muligt, at jeg blot kigger de forkerte steder. --Heelgrasper 12. jan 2006 kl. 04:10 (CET)
Siden, jeg placerede i skabelonen, placerede jeg, da mere eller mindre hele afsnit 4 er identisk med teksten herfra, samt store dele af det punktopdelte afsnit. Jeg faldt desuden over formuleringen "En form er en samling sammensatte bevægelser, der skal simulere de forsvar, angreb, bevægelser og positioner der findes i WingTsun Concepts." og det efterfølgende afsnit, der er identisk med teksten på denne copyrightede side. --Pred 12. jan 2006 kl. 10:45 (CET)

Wing Chun eller WingTsun ???[rediger kildetekst]

Er denne artikel om Wing Chun eller WingTsun? WingTsun er en gren af Wing Chun, grundlagt af Leung Ting. Hvis artikel er om "WingTsun" alene, så er mine ændringer ikke korrekte. Pethol 28. aug 2011, 10:01 (CEST)

Det skal måske ogs¨lige nævnes at Leung Ting fik navnet "Wing Tsun" registreret som en garanti for hvad der kendetegner hans skole. Jeg er ikke sikker på at Leung Ting selv vil være ret glad for at navnet "Wing Tsun" blive generaliseret til at handle om alle skolerne. Derfor for at undgå problemer med IWTO, bør wikipedia nok ændre artiklen til enten udelukkende at handle om Wing Chun(generelt om alle skoler) eller udelukkende om Wing Tsun.Pethol 28. aug 2011, 17:13 (CEST)

Vag beskrivelse[rediger kildetekst]

"Den truede tager initiativet, når modstanderen viser tegn på at ville angribe." er en ret vag beskrivelse af stilen og tilmed ikke fuldstændig korrekt. Jeg vil gerne give mere information til artiklen, men jeg har tvivl ved seriøsiteten af wikipedia og wikis interesse i folks arbejde.

Pethol 28. aug 2011, 10:34 (CEST)

Det var da ærgerligt, at du sår tvivl om seriøsiteten, men et indlæg som dette gør ikke seriøsiteten bedre. --Masz 28. aug 2011, 10:47 (CEST)
Den slags ting sker. Jeg har haft et par rigtigt skidte erfaringer med redaktører i andre sprog, men pyt skidt. 2+2 er uomgåeligt fire uanset hvor meget folk prøver at påstå andet. Jeg har taget initiativ til at oprette/rette siden Wing Chun og derved åbne for muligheden at kunne beskrive hver skole med sin egen side, for at undgå forvirring. Pethol 28. aug 2011, 12:24 (CEST)

Wing Chun side[rediger kildetekst]

For at undgå forvirring, har jeg startet en Wing Chun side, som forhåbenligt vil danne en slags tag for artikler der beskriver skoler in stilen.Pethol 28. aug 2011, 17:12 (CEST)

Flytning af tekst[rediger kildetekst]

Følgende tekst i artiklen hører til i Wing Chun artiklen, da historien om Wing Tsun(Leung Ting) er en anden.

"Historisk har Wing Tsun sin baggrund i Kina for mere end 300 år siden - en tid, hvor landet var plaget af krig og kaos. Der er flere forskellige opfattelser af, hvem der grundlagde Wing Tsun: én version lyder, at to kvinder udviklede systemet, som er videreført med erfaringerne fra de næste 300 års selvforsvar.

Wing Chun findes i en række forskellige grene og skrives i Vesten også Wing Chun, VingTsun efter den pågældende grens grundlægger og sproglige baggrund.

Pethol 28. aug 2011, 17:12 (CEST)

Udbredelse og Popularitet[rediger kildetekst]

Wing Chun er idag en af de mest populære Kinesiske kampform i den vestlige hemisphere med omkring 2 millioner udøvere."

"Teknisk gør Wing Tsun hele kroppen til et våben, hvor den grundlæggende teknik er uhyre effektive kædeslag."

Dette er så absolut ikke korrekt! Det er et af mange kendetegn for Wing Chun generelt, men "1-inch punch", bong sao, pak sao og så videre er mere brugt end kædeslaget nogensinde har været. Grundlæggende for Wing Chun systemet, hvilket inkluderer grenen Wing Tsun, er Siu Lim Tau, som er en kombination af grundteknikkerne og konceptet bag Wing Chun. At Wing Tsun gør hele kroppen til et våben lyder mere som en promotion end en beskrivelse. Enhver kampstil gør kroppen til et våben. Pethol 30. aug 2011, 18:39 (CEST)

Mangler kilder[rediger kildetekst]

Såfremt der ikke bliver indsat konkrete kildehenvisninger i brødteksten, vil udsagnene blive opfattet som postulater og dermed blive slettet. --Kontoreg(Henvendelse) 1. apr 2019, 00:47 (CEST)

Eksterne henvisninger[rediger kildetekst]

Det er ikke meningen, at afsnittet "Eksterne henvisninger" skal fungere eller opfattes som en reklamesøjle. --Kontoreg(Henvendelse) 1. apr 2019, 02:14 (CEST)