Diskussion:Zebraer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Zebra)
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Zoologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Zoologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af zoologirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hmm synes opdelingen i arter ser lidt sjov ud... Hvorfor hedder bjergzebraen Equus zebra, når den er splittet op i to underarter, der hedder

  * Grant's zebra (Equus burchelli boehmi)
  * Chapman's zebra/Damara zebra (Equus burchelli antiquorum)

Burde de to underarter så ikke hedde Equus zebra boehmi og Equus zebra antiquorum? eller skal de måske i virkeligheden stå under Burchell's zebra?

* Burchell's zebra (Equus burchelli) Mvh Malene 22. dec 2003 kl. 11:16 (CET)

Hej Malene Har været inde og kigge på Lexopen hvor jeg skrev artiklen, ser ud til at de er blevet lagt forkert (underarterne) da de er blevet opsat i tabelform.

Grevy's Zebra (Equus grevyi), Bjerg zebra (Equus zebra), og Burchell's zebra (Equus burchelli). De er igen opdelt i indtil flere underarter. Grant's zebra (Equus burchelli boehmi) og Chapman's zebra/Damara zebra (Equus burchelli antiquorum) er for eksempel underarter til Burchell's zebra.

mvh BrianHansen 22. dec 2003 kl. 18:15 (UTC)

Ahaaa :-D Syntes jo nok det så lidt spøjst ud - jeg retter i artiklen. Hvilken en af former er så steppezebraen, som er nævnt i teksten (Gætter på Grevys zebra, men er ikke sikker)? Mvh Malene 22. dec 2003 kl. 22:39 (CET)

Uden at kunne sige det 100%, så er det ikke Grevys zebra, men følgende opdeling. Steppezebraen er et andet navn for Burchell's zebra.

Der er 3 zebraarter, og 2 underarter:

Så navneforvirringen på dansk (og også lidt på engelsk) er total. Det er ikke lykkedes mig at finde en "officiel" eller semiofficiel navneliste på dansk som vi kan anvende, og navnene bruges lidt i flæng. Men den skal jo nok være derude et sted.

Burchell's zebra deles undertiden også op i yderligere underarter, og det var måske en ide at fjerne de to allerede nævnte helt og omdøbe den til steppezebraen (er nok det mest anvendte danske navn), og eventuelt under denne artikel skrive lidt om, at der er flere underarter.

Diversity net har en god artikel om steppezebraen (Burchell's zebra). http://animaldiversity.ummz.umich.edu/accounts/equus/e._burchellii$narrative.html

Hej Brian

Jeg kan meget godt li' den måde du har skrevet det herover - altså med, hvor man kan se dem i Danmark. Jeg mener oven i købet Odense Zoos zebraer er Chapmans zebra (lavede engang en adfærdsrapport, hvor jeg sad en uge i silende regn og gloede på dem :-) Kan vi ikke lade de to underarter stå indtil videre?

Mv nisse-hilsen Malene 23. dec 2003 kl. 12:24 (CET)

Hvad siger en zebra?[rediger kildetekst]

Den yngste datter er ved at lære forskellige dyrelyde, men hvad siger zebraen? --Palnatoke 26. aug 2006 kl. 08:47 (CEST)

ligesom et Æsel, bare lidt dyber.POK 26. aug 2006 kl. 10:37 (CEST)