Diskussion:Zen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Buddhisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Buddhisme, et forsøg på at koordinere oprettelsen af buddhisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Omdir. Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Omdirigering på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Omdir. Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Omdirigering på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Zen og Zen-buddhisme[rediger kildetekst]

'Zen' står for selve meditationsakten inden for religionssekten 'Zen-buddhismen'. Det er derfor ikke uvæsentligt, hvorledes man anvender begreberne 'Zen' og 'Zen-buddhisme' i artiklen. Hvis jeg husker rigtigt, så eksisterede der tidligere en artikel om Zen-buddhisme, hvor der var en beskrivelse af denne religiøse retning inden for buddhisme. Denne artikel er måske blevet sammenflettet med nærværende artikel på en mangelfuld facon? Det virker egendommeligt, at der eksisterer en artikel om 'Zen', men ikke om Zen-buddhisme, fordi 'Zen' er en bestanddel og en form for "redskab" i det overordnede univers af Zen-buddhismen. Hvis der ikke ønskes to artikler, så burde nærværende 'Zen' artikel ikke hedde 'Zen', men derimod Zen-buddhisme, hvor meditationsarkten 'Zen' kunne beskrives som et selvstændigt afsnit i artiklen. --Kontoreg 25. nov 2013, 01:21 (CET)

Jeg har tilføjet kilder til udsagnene om, at 'Zen' eller 'Zen-buddhisme' er en skole inden for Mahayana Buddhism med oprindelse i Kina (og ikke Indien som nogle tror) samt dens udbredelse til Vietnam, Korea og Japan. --Kontoreg 25. nov 2013, 09:58 (CET)

Sammenskivningsforslag[rediger kildetekst]

Vedr. sammenskrivning af artiklerne Zen og Zenbuddhisme se siden for diskusion: https://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Zenbuddhisme --Kontoreg 25. nov 2013, 11:58 (CET)