Dorthe Helene Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Dorthe Helene Larsen
Født 1952 Rediger på Wikidata
Død 1968 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Dorthe Helene Larsen var en 16-årig dansk skolepige, der forsvandt fra sit hjem i Gadstrup mellem Roskilde og Køge 20. august 1968, og hvis skeletterede lig blev fundet 27. april 1969 i Bangsebroskoven nord for Nykøbing F. Sagen er aldrig blevet opklaret.

Faderen, Hans E. Larsen, var ingeniør og ansat i kommunens tekniske forvaltning, moderen Ritta Larsen var hjemmegående. Dorthes tidlige skoleår foregik på Gadstrup Skole og senere på Peder Syv skolen i Viby, som havde en overbygning, syv kilometer ad kringlede små landeveje, som Dorthe dagligt tilbagelagde på knallert. I skolen gjorde hun indtryk af at være ligevægtig og glad. Samtidig havde omgivelserne indtryk af en pige, der var mere moden end de fleste jævnaldrende.

I sommeren 1968 holdt Dorthe ferie med sin veninde Linda Rasmussen på Falster, hos dennes bedsteforældre, vognmand Anton Stryg Rasmussen og hustru i Sønder Alslev. Her færdedes hun på Psycedelic Bar i Vesterskov Pavillonen, Nykøbings daværende dansested, bærende stråhat, piberygende og på bare tæer.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]