Douglas Aircraft Company

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Douglas Aircraft Company, ofte blot kaldet Douglas, var en flyproducent, som blev grundlagt af Donald Wills Douglas, Sr. i juli 1921 i Santa Monica, Californien efter afviklingen af Davis-Douglas Company.

Douglas er mest kendt for sin DC-serie med kommercielle fly, inklusiv DC-3, som ofte ses som det mest betydningsfulde fly, der nogensinde er blevet produceret. Flyet blev også produceret til militært formål under betegnelsen C-47 Skytrain.

SAS har bl.a. været en meget stor stamkunde til Douglas, og har brugt propelfly som DC-4, DC-6 og DC-7 til deres nordtransatlantiske rute. Da tiden med jetfly kom, blev den 4-motorede DC-8 SAS's foretrukne fly til interkontinental flyvning og gjorde tjeneste i omkring 25 år. SAS har stadigvæk en stor flåde af de to-motorede DC-9 fly(nyt navn, som MD-80 og den nyere MD-90 serier), som er meget praktiske under kortdistanceflyvninger.

Kvalitets- samt pengeproblemer, kombineret med efterspørgsel på grund af Vietnamkrigen, førte til, at Douglas i 1967 blev slået sammen med McDonnell Aircraft Corporation og dannede selskabet McDonnell Douglas. Dette selskab blev købt op af Boeing i 1997, og endte dermed 75 år med produktion af Douglas-fly.


Firma Stub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.