Elallergi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Elallergi eller eloverfølsomhed er en form for allergi eller overfølsomhed over for elektromagnetisme.

Folk, som lider af denne meget sjældne form for allergi, er særligt overfølsomme over for elektromagnetisme, dvs. de kan blive dårlige af at opholde sig i nærheden af mobiltelefoner, højspændingsledninger, større elektroniske apparater osv. Elallergi er kommet i forbindelse med vor elektroniske udvikling af telekommunikation, computerudstyr og andre elektroniske apparater.

Symptomerne omfatter søvnforstyrrelser, hovedpine, almen træthed, koncentrationsbesvær, svimmelhed, irriteret hud samt takykardi. Eloverfølsomhed har ikke kunnet påvises i videnskabelige forsøg trods omfattende forskning. Eloverfølsomme patienter, som i dobbeltblinde forsøg har troet de var udsatte for mobiltelefonsignaler, har angivet at de fik kraftig hovedpine selvom der ikke på det tidspunkt var signaler, hvilket tyder på at symptomerne ikke forårsages af elektromagnetiske felter men i stedet kommer af psykologiske årsager, en såkaldt noceboeffekt.

Man er endnu usikker på, hvad der inde i kroppen får folk til at lide af disse symptomer, men måske noget, der får celler i kroppen til at reagere på elektromagnetisme, som visse trækfugles 'indbyggede kompas'.

Elallergi kan gøre, at man ikke er i stand til at tage et arbejde, da der på de fleste arbejdspladser i dag er meget elektronisk udstyr, f.eks. computere.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]