Elgiganten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
En Elgiganten-butik i Hjørring
En Elgiganten-butik i Jönköping, Sverige

Elgiganten er en dansk-svensk kæde af forbrugerelektronik-varehuse. Kæden blev grundlagt i 1994 og drives under navnet Elgiganten i Danmark og Sverige. Koncernen har hovedsæde i Norge og Elgiganten er underlagt det norske moderselskab Elkjøp Nordic. Elkjøb Nordic driver også varehusene i Finland med navnet Gigantti og i Norge med navnet Elkjøp og på Island Elko. Elkjøp Nordic ejes af britiske Dixons Retail, der er en af Europas største forbrugerelektronik-detailhandels-virksomheder.

I Danmark er kæden markedsledende og har 30 varehuse, alle beliggende i større byer. Den danske del af kæden havde i 2007 et underskud på 181,7 mio. kr.[1]. Omsætningen i hele Norden var på 5 mia. SEK 2006/2007 og antallet af ansatte var over 1.600.

Elgigantens åbnede sin første danske butik i 1996, men grundet en restriktiv planlovgivning, kunne man ikke vokse tilstrækkeligt gennem byggeri af nye butikker. En stor del af kædens vækst i Danmark er derfor sket gennem opkøb, begyndende med købet af Køkkenland og Snehvide i 1998. Sidstnævnte blev dog solgt fra igen i 2000. I 2001 købte Elgiganten Super Radio-butikkerne af Fredgaard, og i 2007 Electric City fra F Group.

Noter og referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]