Erik Bach (komponist)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Erik Bach. (Se også artikler, som begynder med Erik Bach)
Erik Bach
Født 5. januar 1946 (78 år)
Mariager
Barn Huxi Bach Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Komponist Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Ridder af 1. grad af Dannebrog Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Erik Bach (født 5. januar 1946 i Mariager) er en dansk komponist og musiklærer.

I 1972 tog han diplomeksamen i musikteori og musikhistorie samt Musikpædagogisk Diplomeksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hans lærere bl.a. var Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Per Nørgård. I 1976 tog han diplomeksamen i komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium og blev Cand. phil. i musikvidenskab fra Aarhus Universitet.

Som man kan se nedenfor, har han siden beklædt en lang række poster i det jyske musikliv, indtil han i 2004 blev direktør for Det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom. Gennem alle årene har han komponeret, samtidig med at han varetog sine undervisningsmæssige og administrative poster. I 2002-03 tog hen en uddannelse i musikteknologi ved Aalborg Universitet 2002-03.

Fra interview i DMT 1977-1978 nr. 3 (Webside ikke længere tilgængelig)
"Fra min tidligere tid stammer den basale idé om, at musik primært er brugsmusik – og alle de musiktyper jeg stødte på dengang, har selvfølgelig sat deres umiskendelige spor i min musik ... Jeg startede meget sent – kom først i gang med at spille klaver som 18 årig og spillede siden på værtshuse og til gymnastik og til bal lørdag aften og spillede jazz i en periode og levede af det en overgang."

Fra interview 24. december 2005 på www.aarhus.dk Arkiveret 28. september 2007 hos Wayback Machine
"Jeg har brugt tre fjerdedele af livet på at være administrator. Så nu synes jeg, det er vigtigt, at jeg får lov at bruge den sidste del af mit liv på at være kunstner."

2010 blev han Ridder af 1. grad af Dannebrog.

Ansættelser m.v[redigér | rediger kildetekst]

Musik[redigér | rediger kildetekst]

Med inspiration fra halvfjerdsernes postmodernisme, men også fra Per Nørgaard og Peter Maxwell Davies har Erik Bach komponeret over 70 værker – mange i en lettilgængelig stil. Flere af værkerne inddrager citater fra kendte klassiske stykker, flettet sammen med komponistens egne originale idéer.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

KomponisterSpire
Denne biografi om en dansk komponist er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi