Erik Pontoppidan (læge)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Erik Pontoppidan

Personlig information
Født 16. juni 1847 Rediger på Wikidata
Ribe, Danmark Rediger på Wikidata
Død 21. november 1919 (72 år) Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Gravsted Bispebjerg Kirkegård Rediger på Wikidata
Far Dines Pontoppidan Rediger på Wikidata
Søskende Henrik Pontoppidan,
Morten Pontoppidan,
Knud Pontoppidan Rediger på Wikidata
Barn Eiler Pontoppidan Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Gynækolog Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Erik Jansen Pontoppidan (født 16. juni 1847 i Ribe, død 21. november 1919 i København) var en dansk venerolog. Far til Børge Pontoppidan, Inger Pontoppidan, Holger Pontoppidan og Eiler Pontoppidan

Pontoppidan, der blev cand. med. 1872, dr.med. 1876 med en afhandling Om Lupus, var kommunelægeSankt Thomas 187681 og nedsatte sig i København som venerolog 1882.

Han var reservelæge ved Kommunehospitalets afdeling IV 1882—85 og var 18871903 visiterende læge ved politiet, blev titulær professor 1903, og udnævntes 1904 til overlæge ved Vestre Hospital.

Pontoppidan har skrevet en del bøger og mange afhandlinger. Blandt disse sidste står Om offentlige Foranstaltninger mod Syfilis (1899), som et varmt indlæg i prostitutionsstriden. Han var medstifter af Dansk Forening til Kønssygdommenes Bekæmpelse (1902).

Han var, i det mindste i sine senere år, en ivrig forkæmper for afskaffelsen af visitationskontrollen af byens offentlige kvinder. Dette kom sig deraf, at denne ikke kunde tjene til at udrydde smittefaren, navnlig ikke ved gonorré. Bror til Henrik, Morten og Knud Pontoppidan.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.