Eurytmi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Eurytmien blev skabt af Rudolf Steiner, (østrigsk esoteriker, filosof og videnskabsmand) og er en slags synlig tale, synlig sang. Uddanelsen som eurytmist varer 4 år og er SU-godkendt.

Der er 3 virkeområder inden for eurytmien: Kunstnerisk, pædagogisk og terapeutisk. Som kunstner kan man være i et eurytmi-ensemble som f.eks. Ildfuglen, Århus.

På det pædagogiske område kan man arbejde i en Rudolf Steiner-børnehave, Rudolf Steiner-skole, eller med udviklingshæmmede som på Marjatta i Tappernøje.

Den terapeutiske form hedder helseeurytmi og er en behandlingform inden for antroposofisk medicin. I samarbejde med en antroposofisk læge (som også er uddannet i skolemedicin) behandles koncentrationsproblemmer, allergi, migræne, depression, dårlig ryg, hæmorider mm.

Det er vigtigt, at nævne eurytmien også indeholder religiøse og okkulte elementer. På Steinerseminarier er det almindeligt, at de studerende imens de udfører eurytmi citerer religiøse tekster (mest Rudolf Steiners) og går rundt i okkulte former, som f.eks femstjerner (historisk set et meget okkult Symbol).


Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]