Freddy Got Fingered

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Freddie Got Fingered
[[Image:|250px|]]
Originaltitel '
Dansk titel {{{dansk titel}}}
Genre Crazykomedie
Instrueret af Tom Green
Produceret af {{{producent}}}
Manuskript af Tom Green
Derek Harvie
Baseret på {{{original}}}
Medvirkende Tom Green
Marisa Coughlan
Eddie Kaye Thomas
Rip Torn
Harland Williams
Anthony Michael Hall
Julie Hagerty
Musik af Michael Simpson
Moby
The Sex Pistols
Fotografering Mark Irwin
Klip {{{klipper}}}
Filmstudie {{{studie}}}
Distributør 20th Century Fox
Udgivelsesdato 20. april 2001
Censur {{{censur}}}
Længde 97 min.
Land USA
Priser
Sprog Engelsk
Budget 15.000.000 $
Indtjening {{{indtjening}}}
Efterfulgte '
Fortsættes i '
Tekniske data: {{{tekniske data}}}
DVD {{{DVD}}}
VHS {{{VHS}}}
Blu-ray {{{Blu-ray}}}
på IMDb
Hjemmeside {{{hjemmeside}}}

Freddy Got Fingered (2001) er en «crazykomedie» instrueret af og med Tom Green i hovedrollen. Nogle af scenerne i filmen er helt tilsvarende sketcher fra hans eget The Tom Green Show og filmen Road Trip han også spillede med i.

Handling[redigér | redigér wikikode]

I filmen spiller Green en 28-årig wannabe tegneserieskaber ved navn Gord, der forsøger at få en kontrakt for sin egen TV-serie. Gord er også forelsket i en handicappet pige, spillet af Marissa Coughlan, og en bedsteven spillet af Harland Williams, som har valgt en anden livsstil end Gord ved at tage sig et job i en bank. En vigtig underhandling er Gords skænderier med sin far, og ved et punkt i filmen anklager Gord sin far, for øvrigt spillet af Rip Torn, for at have mishandlet sin yngre søn, Freddy på 25, spillet af Eddie Kaye Thomas.

Rolliste[redigér | redigér wikikode]

Fakta[redigér | redigér wikikode]

Filmen indeholder meget falde på halen komede, og bliver anset af mange som den mindst smagfulde film nogensinde. Den indeholder blandt andet et antal scener med tydelig ækle kropsfunktioner, og i tilæg et antal scener med dyresex.

Biografversionen af filmen er 87 minutter lang og fik 18-årsgrænse i USA. Som ekstramateriale på DVD-versionen inkluderede Green en børnevenlig version af filmen, klippet ned til at blive tre minutter lang.

Kritik[redigér | redigér wikikode]

Filmen blev stærkt kritiseret næsten over hele verden, og mange i USA valgte at give filmen nul stjerner. Toronto Star lavede en ny karakter bare til Freddy Got Fingered, og gav den «minus en ud af fem stjerner».

En kritiker i New York Times gav positive kritikanmeldelser, og sammenlignede filmen med performance art[1].

Nogle mener også at filmen signalerer den absolutte grænsn af hvad grov humor kan opnå. Siden filmens lancering er ingen faktisk, med en mulig undtagelse af Jackass: The Movie, lignende film sluppet gennem censuren i USA.

Filmen «vandt» fem priser under den 22. Razzie-Uddeling i 2002, og Green optrådte personligt til uddelingen for at modtage priserne.

Citat I'd just like to say to all the other nominees in the audience, I don't think that I deserve it anymore than the rest of you. I'd like to say that, I don't think that it would be true though. Citat
Tom Green i takketalen under Golden Raspberry Awards-ceremonien i 2002

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]