Frederikshavn forenede Idrætsklubber

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Frederikshavn fI)
Frederikshavn fI
Klubdetaljer
Fulde navn Frederikshavn forenede Idrætsklubber
Kaldenavn(e) FfI, De Røde Bavianer
Grundlagt 24. juni 1931
Forbund DBU (lokalunion: JBU)
Hjemmebane Frederikshavn Stadion
Frederikshavn, Danmark Danmark
Kapacitet 15000 tilskuere (1000 sæder)
Formand Anders Brandt Sørensen
[[]] Peter Enevoldsen
Talent Chef Michael Jacobsen
Liga 2016-17 Serie 1, Jylland
Serie 2, Jylland
Andet
Websted www.ffi.dk
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane

Frederikshavn forenede Idrætsklubber (forkortet FfI) er en idrætsklub i den nordjyske havneby Frederikshavn. FfI har idrætsgrene som fodbold, håndbold, svømning, gymnastik og brydning på programmet.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Klubben blev stiftet 24. juni 1931, som en sammenlægning af Frederikshavn Idrætsforening af 1900, Frederikshavn Boldklub, Frederikshavn (Old Boys) Cricket Klub, og Frederikshavn Svømme- og Gymnastikforening. Stiftelsen foregik på Hotel Cimbria.[1]

Fodboldafdelingen[redigér | rediger kildetekst]

Fodboldafdelingen spiller i 2019 i Jyllandserien pulje 1, hvor de er tilbage efter et par år i de lavere serier.

De spillede i 2009 i Jyllandsseriens 2. pulje for første gang i mange år, hvilket blandt andet betød, at de stod overfor lokalrivalerne Skagen IK i en turneringskamp, hvilket ikke tidligere var hændt.[kilde mangler] Dette var også den dårligste placering i årevis for klubbens førstehold, der normalt spillede i enten kvalifikationsrækken, Danmarksserien eller 2. Division. De var nede at runde serie 2, i midten af 2010'erne.[kilde mangler]

I årene 1960-62 og 1977-78 spillede klubben i Danmarks bedste række, dengang 1. division, bl.a. ved hjælp af en af landets bedste fodboldspillere nogensinde, den navnkundige Harald Nielsen, også kaldet 'Guld-Harald'.

Holdets hjemmekampe spilles på Frederikshavn Stadion, der har plads til 15.000 tilskuere. På hjemmebane spiller man i rød/sort-stribet trøje, sorte bukser og sorte strømper og på udebane hvid trøje, sorte bukser og sorte strømper.

I 2004 var der planer om at overflytte den konkursramte fodboldklub FC Nordjylland til Frederikshavn, da moderklubben Aalborg Chang ikke ønskede at påtage sig opgaven med at drive en 1. divisionsklub. Derfor så man på andre byer, heriblandt Frederikshavn, fordi byen og klubben mente de havde de fornødne midler til at drive en professionel fodboldklub. Det var faktisk så tæt på, at DBU "bare" skulle sige ja til dette, hvilket på forhånd blev set som en mindre formalitet der bare skulle overstås. Desværre for frederikshavnerne valgte DBU ikke at godkende ansøgningen om licensflytningen, hvilket betød, at der kom til at mangle et hold i 1. division. Denne plads blev dog senere givet til bedste nedrykker, Brønshøj, som dog rykkede ned fra rækken for andet år i træk. Frederikshavnerne forblev derfor i Danmarksserien.

Håndboldafdelingen[redigér | rediger kildetekst]

FFIs håndboldafdeling består både af kvinder og mænd. Klubbens førstehold på kvindesiden er omdannet til et selvstændigt selskab og hedder tidliger Frederikshavn FOX Team Nord, der spillede i 1. division indtil klubbens konkurs tvangsnedrykkede holdet til 3. division. Er siden indgået i et samarbejdet omkring Vendsyssel Håndbold (VH) i 2011, i 2011-12 bliver VH nummer 2 i rækken og spiller oprykningskampe mod Tarm Foersum om en plads i 1 division begge kampe tabes, hvilket betød at VH skulle have forsat i 2 division i sæson 2012/2013. men I sommeren 2012 trækker IF Stjernen sig fra 1. division hvilket betyder at vh tilbydes pladsen i 1. division. Vendsyssel Håndbold spiller i 2019-20 sæson i stadig i 1. division.
Førsteholdet på herresiden spiller i, 2. division

Ekstern kilde/henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Frederikshavn FI". jyskfodboldhistorie.dk. Arkiveret fra originalen 13. september 2017. Hentet 2017-09-13.


FodboldSpire
Denne artikel om en fodboldklub er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.