Geiger (tidsskrift)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Geiger. (Se også artikler, som begynder med Geiger)

Geiger (ISSN 1600-8871) er et dansk musiktidsskrift, der har fokus på den eksperimenterende, alternative og avantgarde-musik. Bladet har sin redaktion på PROMUS – produktionscenteret for rytmisk musik i Århus.

Musiktidsskriftet Geiger har eksisteret siden december 1999. Foruden tidsskriftet drives en hjemmeside hørende til bladet (ISSN 1901-3558. Det er gratis og omdeles to gange årligt til danske kultur- og uddannelsesinstitutioner, samt caféer og spillesteder. Geiger udgives i samarbejde med ROSA – Dansk Rock Samråd.

I forlængelse af bladets redaktionelle linje, arrangeres desuden koncerter. Det er således også Geiger, der arrangerer den årligt tilbagevendende, internationale Lyd+Litteratur'-festival, der har fokus på feltet mellem musik og litteratur. Desuden er man hovedarrangør af Fanø Free Folk Festival, der præsenterer eksperimenterende musik på Fanø. Blandt øvrige navne, der er arrangeret koncerter med er Lydia Lunch, Scanner, Pita, Max Richter, Billy Childish, Efterklang, AGF, Asmus Tietchens, Henry Grimes og Thomas Köner.

Geiger er medlem af Foreningen af Danske Kulturtidsskrifter.

Pladeselskab[redigér | rediger kildetekst]

Som en søsteraktivitet til bladet findes pladeselskabet Geiger Records, der i samarbejde med Litteraturen på Scenen præsenterer samarbejder mellem forfattere og musikere.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]