Museum Give

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Give-Egnens Museum)
Museum Give
Generelle informationer
Type Kulturhistorie
Adresse Donneruplundvej 2, 7323 Give
Grundlagt 1985
Eksterne henvisninger
Museum Gives hjemmeside

Museum Give er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der ligger i Give i Jylland. Museet har til formål at formidle byens og hedens historie og kultur til både lokale og besøgende. Det har tidligere heddet: Give Museum og Give-Egnens Museum, er grundlagt i 1985 og har ligget på det nuværende sted siden 1990'erne.

På museet kan man blandt andet se en samling af genstande og billeder fra området, der viser udviklingen i landbrug, håndværk og industri. Derudover har museet også en række særudstillinger og aktiviteter, der fokuserer på forskellige aspekter af historie og kultur.

På museet er der tre grundfortællinger[redigér | rediger kildetekst]

Grundfortælling 1: Hedebondens gård

Midt i museet har man opbygget en gård fra. ca. 1900 med gårdsplads og staldbygning. I gården kan man få en fornemmelse af, hvordan en bondefamilie kan have levet på den tid. Der er køkken, stue og alkover alle indrettet med genstande fra gamle dage.

Grundfortælling 2: Handel & Håndværk

I denne udstilling kan man se hvordan butikkerne og håndværkerne indrettede sig i en stationsby som Give.

Grundfortælling 3: Landsbyskolen

I et rum med gamle læremidler, genstande, pulte (no), anskuelsestavler, udstoppede dyr og meget andet, kan man opleve, hvordan det var at gå i en landsbyskole.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 55°50′52.08″N 9°15′4.68″Ø / 55.8478000°N 9.2513000°Ø / 55.8478000; 9.2513000


MuseumSpire
Denne artikel relateret til museer er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump