H. Chr. Petersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
H. Chr. Petersen
Personlige detaljer
Født 2. juni 1875
Død 16. juli 1944 (69 år)
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Hans Christian Petersen (født 2. juni 1875 i Vejle, død 16. juli 1944 i København) var en dansk borgmester i Odense Kommune 1925-1937, valgt for Det Konservative Folkeparti.

Petersen var købmand af uddannelse. Han fik tilnavnet Spare-Petersen – muligvis fordi han sammen med de øvrige konservative byrådsmedlemmer i 1923 fik nedsat et spareudvalg, der skulle komme med forslag til nedskæringsmuligheder i kommunen.

På trods af arg modstand fra Petersen og byrådets konservative flertal, blev arbejderkvarteret Skt. Hans Landsogn (det nuværende Skibhuskvarteret) indlemmet i kommunen i 1932. Ved kommunalvalget året efter lykkedes det de konservative at bevare magten, men i 1937 stormede Socialdemokratiet frem – godt hjulpet på vej af de mange nye vælgere i det tidligere landsogn. Spare-Petersen måtte overlade borgmesterkæden til I. Vilh. Werner.

Han er begravet på Assistens Kirkegård i Odense.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.