Half-Life 2: Episode Two

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Half-Life 2 Episode Two)
Half-Life 2: Episode Two
Del af Half-Life-serien
Generelle oplysninger
Udvikler Valve Corporation
Udgiver Valve Corporation
Serie Half-Life
Komponist Kelly Bailey Rediger på Wikidata
Distributør Electronic Arts
Valve Corporation
Motor Source Rediger på Wikidata
Udgivet Windows, Xbox 360
USA 10. oktober 2007[1]
Den Europæiske Union 18. oktober 2007
Australien 25. oktober 2007

Steam
10. oktober 2007

PlayStation 3
Australien 22. november 2007
Den Europæiske Union 16. november 2007
USA 11 december 2007

Microsoft Windows (standalone)
USA 9. april 2008
11. april 2008
Genre First-person shooter
Spiltype Singleplayer
Platforme Windows
PlayStation 3
Xbox 360[2]
Mac OS X[3]
Linux[4]
Medier DVD-Rom
Blu-ray
Download
Aldersgrænse ESRB: M
BBFC: 15
OFLC: MA15+
PEGI: 16+
USK: 18
Half-Life–kronologi
Efterfulgte Half-Life 2: Episode One
Eksterne links
Hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Half-Life 2: Episode Two er den anden del af trilogien af udvidelsesepisoder til first-person shooter computerspillet Half-Life 2, fra 2004. Spillet forudsætter ikke at det originale Half-Life 2 er installeret.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Anden episode finder sted umiddelbart efter slutningen af Episode 1. Gordon Freeman vågner op i de haverede rester af det tog som ham og Alyx Vance flygtede ud af City 17 i. Han genforenes kort efter med Alyx som bærer på et memorystick, med oplysninger fra Judith Mossman der kunne hjælpe den hårdt prøvede oprørshær der har regrupperet sig i basen "White Forest" med at endegyldigt at besejre resterne af The Combine's hær på Jorden, men på vejen igennem et nedlagt mineområde bliver Alyx angrebet af en Combine hunter, og bliver efterladt kraftigt såret. En Vortigaunt tager Alyx og Gordon til en mine, for at hente et sekret fra Xen Antlionerne der skal bruges til Alyxs helbredelse. Midt i helbrednings ritualet dukker G-Man op og beder Gordon om at føre Alyx sikkert til White Forest, da hun skal overbringe en besked til hendes far, Eli Vance.

Resten af rejsen til White Forest fortager Gordon og Alyx i en genopbygget bil, skarpt forfulgt af Combines soldater og synths, og undervejs støder de også på en rådgiver (advisor), en af The Combines mystiske ledere.

Gordon og Alyx når til sidst frem til White Forest, som er i gang med at forbedre sig på en satellit opsending der har til formål at lukke det hul i dimensionerne som Citadelens kollaps skabte, og dermed endegyldigt forhindre The Combine i at tilkalde forstærkninger. Alyx får endeligt afleveret beskeden fra Mossman til Isaac Kleiner og Eli, og de viser sig at omhandle Borealis, et forskningsskib bygget af Aperture Science der pludseligt forsvandt fra jordens overfalde og tog en del af den havn den var fortøjet til med sig, præcis hvad lasten var bliver ikke specificeret, men det antydes at den indeholder noget der kunne forudsige en gentagelse af hændelsen i Black Mesa. Beskeden vækker også noget i Alyxs underbevidst, og hun går i trance og fremsiger beskeden fra G-man. Eli er chokeret over dette, og da Alyx kommer til sig selv, afleder han hendes opmærksomhed, hvorpå han fortæller Gordon, at han også har mødt G-man, og omtaler ham som "vores fælles ven", og lover Gordon at fortælle ham mere senere.

White Forest bliver nu invaderet af The Combine der vil forhindre opsendelsen af satellitten, og Gordon bliver sendt ud på frontlinjen for at bruge Arne Magussons nyopfundne våben imod deres Striders.

Efter at angrebet er blevet slået tilbage, opsender White Forests videnskabshold satellitten, som viser sig at virke efter hensigten. Eli minder Gordon om at der stadig er et problem i det Borealis' last stadig findes, og sammen med Alyx går de ned til en hangar, hvor en helikopter står lageret, men her bliver de angrebet af to rådgivere, der dræber Eli imens Gordon og Alyx bliver holdt fast. Dog hører dog Alyxs råb om hjælp, og springer ind af et vindue og angriber og sårer den ene rådgiver og jager dem begge på fulgt, hvilket får dem til at slippe deres tag i Gordon og Alyx, og sidstnævnte lander på på gulvet af hangaren. Spillet slutter imens Gordon mister bevidstheden, og Alyx holder Elis lig i sine arme og tigger ham om ikke at forlade hende.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Remo, Chris (2007-06-15). "Valve confirms Episode Two, Team Fortress 2 launch date". Shacknews. Hentet 2007-06-15.
  2. ^ Ocampo, Jason (2006-07-13). "The Orange Box". GameSpot. Arkiveret fra originalen 19. juli 2006. Hentet 2008-05-09.
  3. ^ "Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One and Half-Life 2: Episode Two Updates Released". Steam. Valve Corporation. 2010-05-26. Hentet 2010-05-26.
  4. ^ Stahie, Silviu (2013-06-27). "Half-Life 2, Episode 1 & 2, and Lost Coast Officially Released on Steam for Linux". Softpedia. Hentet 2013-07-19.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.