Hannah Schneider

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hannah Schneider
Født 28. november 1982 (41 år) Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Oprindelse Danmark
Genre Pop, indie, electronica
Aktive år 2009 -
Eksterne henvisninger
hannahschneider.dk

Hannah Schneider er en dansk sangerinde og komponist. Hun er udstyret med en unik stemme og har udgivet fire soloplader i eget navn og to EP'er med bandet AyOwA.

Hun var i 2008 en del af DRs KarriereKanon. Kort tid efter kom en pladekontrakt i hus og i september udsendte hun sit selvbetitlede debutalbum, produceret af Hannah selv i samarbejde med trommeslageren og keyboardspilleren Kåre Kabel Mai.

Guitaristen Andreas Käehne fra Hannah Scheiders gamle band, Wired Little Lady, har også været med i den kreative proces med at finde den rigtige lyd og instrumentering til pladen.

Hannah Schneider er opvokset i et hjem, hvor begge forældre var klassiske musikere. Hun har gennem hele sin barndom gået i musikskole, spillet i bands og sunget i kor. Hannah er singer-songwriter men ikke den typiske en af slagsen. Hun har fundet sin egen vej ind i musikken og har fx gennem mange år samlet på keyboards, hvis lyd hun blander med akustiske guitarer, blokfløjte og harmonika.

Ved siden af solokarrieren er Hannah Schneider sangerinde i electronica-projektet Sinusstøv.

I 2016 grundlagde hun den elektroniske noisepop duo AyOwA med produceren Nicolai Kornerup. AyOwA har udgivet to Ep'er Eremit (2017) og Farvel (2018).

I 2017 spillede AyOwA på blandt andet Roskilde Festival og Spot Festival.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

  • Hannah Schneider (2009)
  • Window Sessions (2011)
  • Me vs. I (2012)
  • Red Lines (2014)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]