Hannibal (tv-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Hannibal
Genre Psykologiske thriller
Skaber(e) Bryan Fuller
Medvirkende Mads Mikkelsen
Hugh Dancy
Caroline Dhavernas
Hettienne Park
Laurence Fishburne
Land USA USA
Antal sæsoner 2
Antal afsnit 14
Produktion
Længde 43 minuter
Udsendelse
Selskab NBC
Sendt (USA USA) 4. april, 2013 - Sendes stadig
Oprindeligt sendt Danmark 14. april, 2013 - Sendes stadig

Hannibal er en amerikansk thriller tv-serie udviklet af Bryan Fuller for NBC. Serien er baseret på figurer og elementer, der optræder i romanen Red Dragon af Thomas Harris og fokuserer på det spirende forhold mellem FBI special efterforsker Will Graham og Dr. Hannibal Lecter, en retsmedicinsk psykiater bestemt til at blive Graham mest snedige fjende. David Slade har produceret og instrueret pilotafsnittet. Serien havde premiere på NBC den 4. april 2013.[1]

Hver episode er opkaldt efter et element i det franske køkken.[2]

I Danmark sendes HannibalKanal 5.

Rolleliste[redigér | redigér wikikode]

  • Hugh Dancy som Will Graham, en begavet kriminel profiler og jæger af seriemordere.
  • Mads Mikkelsen som dr. Hannibal Lecter, en strålende retsmedicinsk psykiater og kannibalistiske seriemorder.
  • Caroline Dhavernas som Dr. Alana Bloom, professor i psykologi og konsulent profiler for FBI.
  • Hettienne Park som Beverly Katz, crime scene investigator med speciale i fiber analyse.
  • Laurence Fishburne som Jack Crawford, leder af Behavioral Sciences ved FBI og Grahams chef.

Udvikling[redigér | redigér wikikode]

NBC begyndte at udvikle serien i 2011, og Katie O'Connell tog sin ven Bryan Fuller (der tidligere har været forfatter-producer på NBC's serien Heroes) ind i skriveprocessen til et manuskript pilotafsnit i november samme år. NBC gav serien en finansiel forpligtelse, inden Fuller havde afsluttet sit manuskript for dette første afsnit. Den 14. november 2012 indgik NBC i skrivefasen for udviklingen af pilotafsnittet og man besluttede, at give seriens første sæson 13 episoder – udelukkende baseret på at man havde tiltro til at Fullers manuskript var godt nok. Derefter gik serien i produktion.

Instruktøren af 30 Days of Night og The Twilight Saga: Eclipse, David Slade der tidligere havde instrueret et pilotafsnit for NBC's serie Awake blev valgt til at producere pilotafsnittet. José Andrés blev taget ind i projektet som en særlig "kulinarisk kannibalkonsulent", og rådgav filmholdet om måden, hvorpå man kan procedure og tilberede menneskekød.

Bryan Fuller drøftede seriens begrænsede episoder og fortsatte historien han forestillede sig for seriens videre forløb. "Ved at lave en 'kabel-model' på net-tv giver det os muligheden for ikke at spilde tiden med vores historiefortælling." Specifikt om Hannibal Lecters karakter sagde Fuller: "Der er et muntert gemyt ved vores Hannibal. Han bliver ikke portrætteret som en skurk. Hvis publikum ikke vidste, hvem han var, ville de ikke se det komme. Hvad vi har med at gøre er Alfred Hitchcocks princip om spænding – at vise publikum bomben under bordet og lade dem svede når det siger bang". Han kalder forholdet mellem Graham og Lecter for "en kærlighedshistorie": "Som Hannibal har sagt [til Graham] i et par af de film, 'Du er en meget mere som mig, end du er klar over". Vi kommer til bunds i, hvad det betyder i løbet af de første to sæsoner". Fuller erklærede også, at serien vil tilpasse Harris bøger, med Red Dragon er der materiale til fire sæsoner, og han vil gerne have andre af de kendte figurer fra bogen med i serien (såsom Jame Gumb og Clarice Starling), forudsat at han kan få rettigheder til det fra MGM.

Episoder[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Liste over Hannibal episoder
Sæson Episoder Originalt vist DVD og Blu-ray udgivelse
Sæsonpremiere Sæsonfinale Region 1 Region 2 Region 4
1 13 4. april 2013 20. juni 2013 24. september 2013 [3] 2. september 2013}[4] 25. september 2013[5]
2 13 28. februar 2014 TBA TBA TBA TBA

Noter[redigér | redigér wikikode]

Fjernsyn Stub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.