Hans Schultz

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hans Schultz
Hans Schultz under Besættelsen
Personlig information
Født 26. august 1920 Rediger på Wikidata
Død 10. januar 2010 (89 år) Rediger på Wikidata
Far Sven Schultz Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Landmand, forretningsperson, militærperson Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hans Schultz (født 26. august 1920 i København, død 10. januar 2010 i Gentofte) var en dansk modstandsmand og erhvervsmand.

Han var søn af Sven Schultz (medstifter af ingeniørfirmaet Højgaard & Schultz) og Karen Marie født Bertelsen. Han blev student i 1939 og begyndte læretid som landvæsenselev på Falster. Efter værnepligt og militæruddannelse gik han under Besættelsen ind i modstandsbevægelsen, underviste i våbenbrug og distribuerede illegale blade (Døgnets Nyt). Hans base var Gardehusarkasernen.

Hans Schultz blev cand.agro. i 1948 og overtog som 29-årig Nordisk Tegnemaskine Industri A/S som administrerende direktør. Under hans lederskab blev virksomheden markedsledende inden for inventar til tegnestuer. I takt med 1980'ernes EDB-udvikling blev virksomheden omdannet til en IT-virksomhed under navnet NTI CADcenter A/S, der nu er landets største i sin branche som leverandør af CAD-systemer til industri-, ingeniør- og arkitektvirksomheder.

Hans Schultz forblev adm. direktør i 40 år, hvorefter hans fætter og ledende medarbejder Peter Kalko tog over. Schultz udtrådte af bestyrelsen i 2001 og solgte tre år senere virksomheden til Kalkos søn Jesper Kalko.

Han var gift med Agnete Schultz og ejede landejendommen Hindebjerggård i Dragstrup, hvor han drev en skov på 20 tønder land.

Han er begravet på Vestre Kirkegård.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]