Helsingfors-erklæringen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 8. maj 2014, 08:45 af Steenthbot (diskussion | bidrag) Steenthbot (diskussion | bidrag) (bot: indsæt skabelon autoritetsdata)

Helsingfors-erklæringen blev fremsat i 1975 og omhandlede menneskerettighederne, pressefrihed, miljø og afståelse af brug af vold ved konfliktløsning. Aftalerne blev dannet mellem flere lande i Europa, samt USA og Canada. Sovjetunionen satte som betingelse for sin underskrift på aftalen, at USA og dets allierede udtrykte deres accept af de eksisterende grænser i Europa, som var opstået efter 2. verdenskrigs afslutning. Til gengæld lovede Bresjnev at varsle militærmanøvrer og anerkende menneskerettighederne.


Helsingfors har været vært for indgåelsen af flere andre internationale aftaler:

  • Helsinki-deklarationen er vedtaget af Verdenslægeforeningen (The World Medical Association). Det grundlæggende element i Helsinki-deklarationen er kravet om, at biomedicinsk forskning skal være baseret på forsøgspersonernes fulde og informerede samtykke. Den blev udarbejdet i 1964 og er senere blevet revideret flere gange. Den seneste revision blev vedtaget på verdenslægeforeningens generalforsamling i Edinburgh, Skotland i oktober 2000.
Wikimedia Commons har medier relateret til: