Henning Fonsmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Henning B. Fonsmark)
Henning Fonsmark
Født 1. maj 1926 Rediger på Wikidata
Død 23. december 2006 (80 år) Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Barn Anne-Birgitte Fonsmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Chefredaktør Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Henning Berg Fonsmark (1. maj 1926 i Jerne23. december 2006) var dansk litteraturhistoriker, forfatter og chefredaktør for kulturtidsskriftet Perspektiv, Berlingske Aftenavis, Weekendavisen, Berlingske Tidende og Dagbladet Børsen.

Han udgav romaner samt adskillige bøger om politik, filosofi og litteratur herunder bl.a. Historien om Den Danske Utopi (1990) og Den Suveræne Dansker (1991), ligesom han i 1971 var chefarkitekten bag omlægningen af Berlingske Aftenavis til Weekendavisen. Efter den succesfulde omlægning kom han til Berlingske Tidende, hvor han også her stod i spidsen for en fornyelsen af dagbladet.

Fonsmark modtog flere priser for sit forfatterskab, bl.a. Den Danske Adam Smith Pris (tildelt af Libertas) og CEPOS-Prisen (tildelt af CEPOS).

Fonsmark-Prisen[redigér | rediger kildetekst]

I 2020 etablerede Berlingske den såkaldte Fonsmark-Pris. Prisen er opkaldt efter Henning Fonsmark jf. hans virke som Berlingskes chefredaktør på avisen fra 1976-1982[1][2].

Prisen er på 250.000 kr. og tildeles markante stemmer og tænkere, som vurderes til at have bidraget til den borgerlige idédebat. Det er Den Berlingske Fond, der giver tilskud til prisen[3].

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Henning Fonsmark i Dansk Biografisk Leksikons 3. udgave (1979-84) , forfattet af Merete Harding og Erik Seidenfaden

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Berlingske: Fonsmark-prisen: De ægte normstormere er de borgerlige modstemmer - https://www.berlingske.dk/kommentatorer/fonsmark-prisen-de-aegte-normstormere-er-de-borgerlige-modstemmer
  2. ^ Fundats.dk: Ny pris med tilskud fra Den Berlingske Fond: Her er de nominerede - https://fundats.dk/fagomraader/kultur/ny-pris-med-tilskud-fra-den-berlingske-fond-her-er-de-nominerede/
  3. ^ MediaWatch: Ny pris med tilskud fra Den Berlingske Fond: Her er de nominerede - https://mediawatch.dk/Medienyt/Aviser/article11781228.ece
ForfatterSpire
Denne danske forfatterbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi