Henrik Anker Bjerregaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Henrik Anker Bjerregaard

Henrik Anker Bjerregaard (1792-1842) var en norsk digter.

Bjerregaard blev cand. jur. 1815, og derefter Højesteretsadvokat, Stiftsoverretsassessor og til Slut Højesteretsassessor i Kria. Da en Kristianiakøbmand 1820 havde udsat en Pris af 100 Speciedaler for den bedste Nationalsang, var det B.’s »Sønner af Norge«, der vandt Prisen af de indkomne 22 Arbejder, og hans Sang kaldes derfor endnu »den kronede Nationalsang«. Han skrev et hist. Skuespil »Magnus Barfods Sønner«, der blev opført 1830 og gjorde megen Lykke. Hans friske lille Syngestykke »Fjeldeventyret«  (1824) med Valdemar Thrane’s smukke Musik blev opført privat og gik siden over til Kria Teater, hvor det 1850-88 er gaaet over Scenen i alt 70 Gange. I sine sidste Aar led han af Livslede og Menneskeforagt og gav disse Følelser Luft i en Række »Svanesange«.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.