Henrik Qvortrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Henrik Qvortrup (født 13. oktober 1963) er en dansk journalist, politisk kommentator og tidligere chefredaktør på Se og Hør. Nu ansat som politisk redaktør på TV2.

Baggrund og tidlig karriere[redigér | redigér wikikode]

Han er født og opvokset i Aarhus, søn af en postarbejder og en bankassistent. Moderen er Kirsten Marie Qvortrup og hans søster er Lisbeth Qvortrup, skoleleder på privatskolen N. Kochs Skole i Aarhus. Han har fem børn og bor på Frederiksberg med sin kone Marie.

Politisk kommentator[redigér | redigér wikikode]

Qvortrup deltog fra 2005 og til november 2007 i tv-programmet Jersild & SpinDR2 som politisk kommentator. Han forlod det ifølge ham selv af eget valg, efter at han som chef-redaktør af Se og Hør op til Folketingsvalget havde bragt en historie om sort arbejde i Naser Khader's hjem. Khader-historien fik Qvortrup i stormvejr, og Naser Khader kaldte Qvortrup et "svin" og den politiske kommentator Ralf Pittelkow kaldte ham "uinteressant" og "den ukronede konge af bullshit i de danske medier". [1]

Se og Hør's Journalistpris[redigér | redigér wikikode]

Uddelte for første gang Se og Hør's nystiftede journalistpris den 10. november 2006 til de to Berlingske-journalister Michael Bjerre og Jesper Larsen for deres dækning af grundlaget for Danmarks deltagelse i Irak-krigen. Prisen er på 150.000 kr.

Er desuden en aktiv foredragsholder, skribent og debattør.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Danmark Stub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi