Henrik Qvortrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Henrik Qvortrup (født 13. oktober 1963) er en dansk journalist, politisk kommentator og tidligere chefredaktør på Se og Hør.

Qvortrup har i en periode været ansat på TV 2 som politisk redaktør, men har indgivet sin opsigelse som en konsekvens af de beskyldninger om brug af ulovligt indsamlede personoplysninger om kendte personer, som i romanen Livet, det forbandede antydede havde fundet sted på Se og Hør,[1] — den såkaldte Se og Hør-sag.

Baggrund og tidlig karriere[redigér | redigér wikikode]

Han er født og opvokset i Aarhus, søn af en postarbejder og en bankassistent. Moderen er Kirsten Marie Qvortrup og hans søster er Lisbeth Qvortrup, skoleleder på privatskolen N. Kochs Skole i Aarhus. Han har fem børn og bor på Frederiksberg med sin kone Marie.

Politisk kommentator[redigér | redigér wikikode]

Qvortrup deltog fra 2005 og til november 2007 i tv-programmet Jersild & SpinDR2 som politisk kommentator. Han forlod det ifølge ham selv af eget valg, efter at han som chef-redaktør af Se og Hør op til Folketingsvalget havde bragt en historie om sort arbejde i Naser Khader's hjem. Khader-historien fik Qvortrup i stormvejr, og Naser Khader kaldte Qvortrup et "svin" og den politiske kommentator Ralf Pittelkow kaldte ham "uinteressant" og "den ukronede konge af bullshit i de danske medier". [2]

Se og Hør's Journalistpris[redigér | redigér wikikode]

Uddelte for første gang Se og Hør's nystiftede journalistpris den 10. november 2006 til de to Berlingske-journalister Michael Bjerre og Jesper Larsen for deres dækning af grundlaget for Danmarks deltagelse i Irak-krigen. Prisen er på 150.000 kr.

Er desuden en aktiv foredragsholder, skribent og debattør.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Danmark Stub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi