Hermann Strack

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Hermann Strack.

Hermann Leberecht Strack (6. maj 1848 i Berlin - 5. oktober 1922 sammesteds) var en protestantisk teolog og forsker af jødedommen.

Gennem det 1883 oprettede Institutum Judaicum virkede han — i Forbindelse med Interessen for Jødemission — for Kendskab til Jødedommen, som han gentagne Gange forsvarede mod antisemitiske Angreb. Han har udgivet nogle kortfattede grammatiske og eksegetiske Lærebøger til det gl. Test., en »Einleitung in den Talmud« (1887, 4. Udg. 1908) og nogle udvalgte Mishnatraktater med Noter. Som Resultat af et møjsommeligt Arbejde har han sammen med Paul Billerbeck udarbejdet et Værk i 3 Bd til Belysning af det ny Test. ud fra Datidens jødiske Litteratur (»Kommentar zum N. T. aus Talmud und Midrasch« I [til Matthæus] 1922, II [til Mark., Luk., Joh., Ap. Gern.] 1924).


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.