Højere handelseksamen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Hhx)
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Højere handelseksamen (ofte forkortet HHX eller i daglig tale HH) er en 3-årig gymnasial uddannelse med fokus på det merkantile område.

1-årig hhx var navnet på hhx-eksamen, som stx-, hf- og htx-studenter indtil 2004 kunne tage som et 1-årigt gymnasialt supplement, hvilket blev lavet om som følge af Gymnasiereformen af 2004.

Samtidig med, at man nedlagde den 1-årig hhx, oprettede man i stedet den gymnasiale uddannelse Fagpakke hhx, som er en ½-årig gymnasial supplering (GS) til enten stx-, hf- eller htx-studenter, som ønsker den handelsgymnasiale hhx på kun ½ år.

En hhx-eksamen er en studieforberedende ungdomsuddannelse, der (ligesom stx, hf, htx og eux) giver adgang til de højere videregående uddannelser (KVU, MVU og LVU).

Den gymnasielle HHX udbyder ikke naturvidenskabelige fag (heriblandt fysik, kemi, biologi, geologi, naturgeografi). Uddannelsen er derved ikke beregnet til studerende, som ønsker at læse videre indenfor naturvidenskab og sundhedsvidenskab på universitetet.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.