Hjælp:Skabeloner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Wikipedia-logo-question.png Denne side er en hjælpeside på den danske Wikipedia.
Siden indeholder basal eller avanceret information om dansk Wikipedia og eventuelt tekniske vejledninger til brug på denne. Brugere anbefales at læse vejledninger, men intet af indholdet skal tages for en norm. Du må gerne ændre denne side, efterhånden som det bliver nødvendigt, men sørg for at være mere varsom end normalt, da vi ønsker at holde vores vejledninger pålidelige. Annoncér gerne større ændringer, før du indsætter dem, på denne sides diskussionside.

Skabeloner er særlige sider, der med fordel kan anvendes hvor den samme tekst eller formatering skal anvendes mange steder. Dette gør sig typisk gældende i situationer hvor der er mange informationer, der skal præsenteres på samme vis på flere sider (som f.eks. stationsinformationerne på Ryparken Station og de andre s-tog-stationer). Skabeloner kan indsættes på to måder. Den oftest anvendte metode:

{{skabelonnavn}}

eller som ved hjælp af skabelonsubstitution:

{{subst:skabelonnavn}}

Det er kun den første metode der skal anvendes i artikler, idet den tillader løbende opdateringer af alle skabeloner, mens den sidste metode indsætter alt indholdet fra skabelonerne, således at det ikke efterfølgende kan opdateres fra centralt hold.

Skabeloner kan desuden indsættes med parametre (hvilket oftest er tilfældet). Fremgangsmåden er den samme for alle skabeloner, men navnene på parametrene kan variere meget imellem skabelonerne, som det ses af nedenstående eksempler:

Indgangsvinklen til at finde skabeloner er Wikipedia:Skabeloner.