Hjemmeside

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering af flertydig artikel
Denne flertydige artikel er i øjeblikket ikke tilpasset det vedtagne format for flertydige artikler.

En hjemmeside har flere forskellige betydninger relateret til websteder:

  • henfører ofte til indgangssiden eller hoved-websiden i et websted.
  • webside eller lokal fil, som automatisk hentes når en webbrowser starter eller når browserens "home" knap aktiveres; dette kaldes også en startside.
  • En personlig webside, for eksempel hos et web hosting service eller et universitets website, som typisk er gemt i brugerens hjemmekatalog.
  • I 1990'erne blev termen også misvisende anvendt til at omfatte et helt websted, især et personligt website (måske fordi simple websites ofte kun består af én webside).

Når en hjemmeside laves, skal man have fokus på webdesignet, og proceduren her omkring.

De forskellige områder af web-design omfatter web grafisk design; interface design; authoring, herunder standardiserede kode og leverandørejet software; brugeroplevelse design; og søgemaskineoptimering. Ofte mange individer vil arbejde i teams, der dækker forskellige aspekter af design processen, selv om nogle designere vil dække dem alle. Udtrykket webdesign normalt bruges til at beskrive design processen vedrørende front-end (klientsiden) udformning af en hjemmeside, herunder skrivning mark op. Webdesign delvist overlapper web engineering i bredere anvendelsesområde for webudvikling. Web designere forventes at have en bevidsthed om brugbarhed og hvis deres rolle indebærer at skabe mark op, så er de også forventes at være up to date med retningslinjer for webtilgængelighed. Derfor skal webdesignet udføres at folk med knowhow omkring designliner og ikke blot være en billig template, hvis dette skal give en succes.

Disambig bordered fade.svg Dette er en artikel med en flertydig titel
Det vil sige en artikel, der alt efter betydning henviser til andre artikler med det egentlige indhold. Hvis du fulgte en henvisning hertil, så gå venligst tilbage og ret henvisningen til at pege på den rigtige artikel. (Se alle artikler, hvis navn begynder med "Hjemmeside").

For at en hjemmeside fungerer optimalt, er det vigtigt med et såkaldt responsivt design, d.v.s. at hjemmesiden tilpasser sig efter hvilket medie der bliver tilgået fra. Hjemmesiden kan tilgåes fra både en mobiltelefon, en tablet og en almindelig pc. Når man opbygger en hjemmeside med et responsivt design får man mere organisk trafik fra søgemaskinerne.