Hobrovej

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Hobrovej (Aalborg))

Hobrovej er en vej i Himmerland fra Aalborg Centrum til lidt nord for Hobro. Hobrovej begynder ved Vesterbro-Gammel Kærvej i Aalborg og ender i Aalborgvej lidt nord for Hobro. Vejen er en del af Sekundærrute 180, tidligere hovedvej A10. Vejen er 44 kilometer lang, heraf er de 16,6 kilometer vej beliggende i Aalborg Kommune[1]. Vejen var indtil færdiggørelsen af Nordjyske Motorvej den vigtigste transportvej mellem Aalborg og Hobro. Hobrovejskvarteret i Aalborg er navngivet efter Hobrovej.

Vejens forløb[redigér | rediger kildetekst]

Hobrovej i Aalborg[redigér | rediger kildetekst]

Fra Vesterbro-Gammel Kærvej løber Hobrovej mod syd forbi Østre Alle-Kong Christians Alle og Ny Kærvej-Vestre Alle. Den fortsætter forbi Skelagervej-Over Kæret, hvor Mariendals Mølle Motorvejen udmunder i Hobrovej. Længere mod syd krydses Ny Nibevej-Indkildevej, Nibevej og Dallvej. Der er fra Hobrovej således forbindelse til Aalborg Centrum, Hasseris, Hobrovejskvarteret-Kærby, Skalborg og City Syd. Nær Hobrovej ligger bl.a. Aalborg Universitetshospital Sygehus Syd, Skovdalen Atletikstadion, Aalborg Zoo og IKEA Aalborg.

Hobrovej syd for Aalborg[redigér | rediger kildetekst]

Syd for Aalborg går Hobrovej gennem Svenstrup, Ellidshøj, Støvring, Rold Skov, Rold og Vebbestrup.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Spillemandsmuseet i RebildSpire
Denne artikel om geografi i Rebild Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 56°59′00″N 9°51′30″Ø / 56.98333°N 9.85833°Ø / 56.98333; 9.85833