ITV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
ITV
Virksomhedsinformation
Selskabsform Limited Company Rediger på Wikidata
Grundlagt 1955 Rediger på Wikidata
Hovedsæde The London Studios, Storbritannien Rediger på Wikidata
Produkt Fjernsyn Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Independent Television, kendt som ITV, oftest stiliseret som itv, er et netværk af tidligere kommercielle, uafhængige tv-kanaler i Storbritannien med hovedsæde i London.

Netværket blev etableret i 1955 for at give BBC konkurrence. Dets officielle navn har siden 1990 været Channel 3. Før dette havde netværket ikke noget officielt, fælles navn. Der sendes blandt andet på ITVs hovedkanal (ITV1) i England, Wales, Isle of Man og på grænsen mellem England og Skotland. I Skotland er det f.eks. STV (Scottish Television), som sender på ITVs hovedkanal. I Nord-Irland er det f.eks. UTV (Ulster Television) som sender på ITVs hovedkanal.

Efter at det var blevet debatteret i det britiske parlament og i den britiske presse, blev der i 1954 vedtaget en ny tv-lov, der udgjorde grundlaget for indførelsen af kommercielle tv-stationer i Storbritannien og til starten af Independent Television Authority. ITA fik ansvaret for at organisere den nye tjeneste, bl.a. ved at tv-reklamerne blev adskilt fra de andre programmer.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Anime eller mangaSpire
Denne artikel om medie og kommunikation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.