Institut for Systembiologi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Institut for Systembiologi (kort form DTU Systembiologi) er et institut på Danmarks Tekniske Universitet ved Lyngby. Instituttet opstod i 2001 ved sammenlægningen af: Institut for Biokemi og Ernæring, Institut for Bioteknologi og Institut for Mikrobiologi og hed mellem 2001-2008 BioCentrum-DTU.

Instituttet er det største på DTU, målt i antal medarbejdere, publikationer og ph.d.-studerende.

Uddannelser[redigér | redigér wikikode]

Instituttet udbyder bacheloruddannelser i Bioteknologi og Sundhed og Produktion samt kandidatuddannelser i Bioteknologi og Systembiologi. Deusden kan man blive diplomingeniør i Kemi- og bioteknologi.[1]

Forsknings-centre og grupper[redigér | redigér wikikode]

Biobrændsel[redigér | redigér wikikode]

13. september 2006 blev BioCentrums nye pilotanlæg "MaxiFuel" indviet. Anlægget var det første af sin slags i verden.[2] Det nye anlæg producerer bl.a. biobrændsel, bioethanol, ud af halm, det såkaldte "2. generations bioethanol". Udover dette udvikler anlægget også metan, hydrogen og et fast restprodukt med næsten samme brændværdi som kul.[3] De sidste restprodukter der er tilovers sendes igennem processen igen og anlægget udnytter således den tilførte biomasse optimalt.

Anlægget var designet helt af BioCentrums medarbejdere. Desuden bistod Novozymes med de nødvendige enzymer mens Energi2 stod for den anvendte biomasse.

I forbindelse med universitetsreformen overgik bioanlægget 1. januar 2007 til Risø DTU.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder/henvisning[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55° 47′ 16,8″ N, 12° 31′ 15,4″ Ø