Intercooler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
En intercooler. Man kan ikke se at intercooleren får en varm komprimeret luftstrøm fra turboen ind i det ene rør og at den kølede komprimerede luft fra intercooleren fås fra det andet rør og sendes til motorindsugningen. Varmen afleveres til almindeligt atmosfærisk luft der blæses på tværs; gennem intercooleren i illustrationens synsretning.

En intercooler (anglicisme) er en luftkøler monteret på en bil med turbo, hvor intercooleren er placeret mellem turbo og indsugningsmanifold.

Turboladerens udgående luft er væsentlig varmere end indsugningsluften, da den er blevet presset sammen i turboen (adiabatisk proces). Intercoolerens funktion er at køle indsugningsluften ned, inden den sendes ind i motoren og sammen med brændstoffet bliver forbrændt.

Da kold luft fylder mindre end varm luft, og der derfor kan være mere luft/brændstof i motorens cylinder når luften er kølet ned. Samtidigt modvirker det opvarmningen der er sket ved luftens passage gennem turboen.

Dette giver en større fyldningsgrad og bevirker at motoren kan frembringe flere hestekræfter, uden man er nød til at forøge cylindervolumen.

Intercooleren ligner mest af alt en almindelig køler, den nedkøler blot indsugningsluften i stedet for kølevandet.

Der findes også væskefyldte intercoolere, hvor indsugningsluften køles med en allerede nedkølet væske. Denne variant benyttes især ved ekstrem motorsport som for eksempel dragracing.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]