Intermission

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Intermission
Overblik
Genre Dramafilm,
komediefilm Rediger på Wikidata
Instrueret af John Crowley Rediger på Wikidata
Manuskript af Mark O'Rowe Rediger på Wikidata
Medvirkende Colin Farrell,
Cillian Murphy,
Kelly Macdonald,
Shirley Henderson,
Kerry Condon,
Colm Meaney,
Brían F. O'Byrne Rediger på Wikidata
Fotografering Ryszard Lenczewski Rediger på Wikidata
Klip Lucia Zucchetti Rediger på Wikidata
Musik af John Murphy Rediger på Wikidata
Produceret af Alan Moloney,
Neil Jordan,
Stephen Woolley Rediger på Wikidata
Distributør Buena Vista Distribution,
Hulu Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato 2003 Rediger på Wikidata
Censur 11 år Tilladt for børn over 11 år
Længde 106 min. Rediger på Wikidata
Oprindelsesland Storbritannien,
Irland Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på scope.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Intermission er en irsk film fra 2003 instrueret af John Crowley, som fortæller en historie om et ungt par og folk omkring dem. Filmen foregår i Dublin i Irland og er filmet i en tv-drama stil med flere historier krydset over hinanden i løbet af filmen. Mark O'Rowe skrev manuskriptet til denne sorte komedie, der er fastsat i Dublin, som er skudt i en dokumentar-agtig stil. Filmen havde et budget på $5,000,000 og havde premiere i Irland den 29. august 2003 og i Danmark den 30. april 2004.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Lehiff (Colin Farrell) er en mindre kriminel, der altid er involveret i ballade. Så tidligt som i begyndelsen af filmen flirter han med en servitrice i en cafe, hvor han ender med at slå hende i hovedet og stjæler kontanter fra kassen. Lehiff nemesis, Garda Detective Jerry Lynch (Colm Meaney) præsenterer sig selv som en frelser, der kæmper for "scumbags" på Dublins gader, og hverver ved hjælp af Ben Campion (Tomas O'Suilleabhain), en ambitiøs film-mager og hans "vær-blødere" boss, der mener, Lynch er for væmmeligt et emne, til at blive vist i en mainstream "docusoap"-serie i irsk fjernsyn.

Ben har fået at vide at han skal koncentrere sin opmærksomhed på Sally (Shirley Henderson), der hjalp passagererne efter deres dobbeltdækkerbus væltede om. Sally er dybt usikker på hendes udseende, og bliver bitter, når hendes søster Deirdre (Kelly Macdonald) fremviser sin nye kæreste, Sam (Michael McElhatton), en midaldrende bankrådgiver, der har forladt sin kone efter 14 år, Noeleen (Deirdre O ' Kane), hvilket får hende til at stille spørgsmålstegn til hendes eget selvværd som kvinde og hustru.

John arbejder som assistent i et supermarked med den ubehagelige Mr. Henderson som chef. Deirdre er Johns (Cillian Murphy) eks-kæreste, som er fuldstændig tabt uden Deirdre og vil gøre alt for at vinde hende tilbage. Således bliver han involveret i en absurd plan: kidnappe Sam, tvinge ham til at gå til sin bank, og få løsepenge. Denne plan involverer, Mick (Brian F. O'Byrne), den mand, der havde kørt bussen, der styrtede ned, og Lehiff. Som det kunne forventes, går det galt, da Sam, der har pengene, bliver angrebet af en rasende Noeleen på gaden. Mick og John flygter fra scenen, uden at modtage deres penge.

Mick bliver besat af at få hævn over den dreng, Philip (Taylor Molloy), som havde tyret stenen ind i hans forrude, der fik ham til at vælte bussen, han kørte (og for hvilket han blev fyret). Tingene går ikke helt sin vej, og han ender med at lære en bitter lektie. Hvad angår Lehiff, bliver han forfulgt af Lynch på en åben mark, og scenen ender ud i en konfrontation, der ender på en måde, ingen forventer.

Til slut er Noeleen og Sam i deres hus og ser fjernsyn, hvor Noeleen dominerende tvinger ham til at skifte kanal manuelt, i modsætning til ved hjælp af fjernbetjeningen.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Priser[redigér | rediger kildetekst]

Colin Farrell blev for sin rolle nomineret i 2004 til European Film Awards. John Crowley vandt i 2003 prisen for Galway Film Fleadh og 2004 British Independent Film Awards. Patrick Condren var nomineret i 2004 til Taurus World Stunt Awards. Filmen vandt IFTA Award i fire kategorier – herunder instruktør John Crowley og Mark O'Rowe for manuskriptet – og var nomineret i otte kategorier til denne pris.

Modtagelse[redigér | rediger kildetekst]

Filmen blev godt modtaget af kritikerne. Rotten Tomatoes gav filmen en samlet bedømmelse på 73% baseret på 93 anmeldelser, med den kritiske konsensus, der beskriver filmen som "An edgy and energetic ensemble story (dansk: en kantet og energisk ensemble historie)".[1] Bemærkede kritikere Roger Ebert og Richard Roeper gav filmen gode anmeldelser. Roeper beskriver den som "a likable film about nasty people (dansk: en god film om grimme mennesker".[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "INTERMISSION :: rogerebert.com :: Reviews". Arkiveret fra originalen 3. oktober 2012. Hentet 30. januar 2022.
  2. ^ Miramax | The Official Site for Miramax (Webside ikke længere tilgængelig)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]