Isle of Wight Zoo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Isle of Wight Zoo
Indgangen til Isle of Wight Zoo
Generelle informationer
Sted Storbritannien Sandown, Isle of Wight, England
Andet
Websted www.isleofwightzoo.com
Oversigtskort

Isle of Wight Zoo, tidligere kendt som Isle of Wight Tiger and Lemur Sanctuary, er en zoologisk have, der har til huse i et fort, på Sandowns kystlinie. Denne er i øjeblikket hjemsted for den største bestand af tigre i Storbritannien.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

En tiger i Isle of Wight Zoo.

Oprindeligt kendt som Sandown Zoo blev den zoologiske have grundlagt i 1950'erne. Frem til 1970'erne blev den dårligt vedligeholdt og blev kaldt 'The Slum Zoo of Britain' af Sunday Times. Men i 1976 blev den zoologiske have overtaget af en privat ejer, og over næste år blev den genopbygget, som et nu kendt fristed for store katte og primater.

Haven er i øjeblikket hjemsted for 14 tigre, 3 afrikanske løver og 2 jaguarer. Den mest kendte af de store katte er Zena, havens eneste hvide tiger.

I de seneste år er der åbnet 3 tigerindhegninger, med indisk tema. Der er glasruder, man kan se igennem, damme, naturlige planter og tematiske statuer og templer. Hanløverne lever også i en nyligt åbnet indhegning – med et afrikansk tema, med en jeep og stenformationer, designet til stimulere og træne dyrerne.

Primater[redigér | rediger kildetekst]

Lemurer.

Haven har også et Madagaskar tema og primaternes afdeling reflekterer denne ved at have specialiseret sig i lemurer. Ring-tailed, black and white ruffed, black, white fronted og mongoose lemurerne har til huse her, hvoraf mange af dem har formeret sig i de seneste år. Primatafdelingen er også hjem for spider monkeys og capuchins.

Jeepers Creepers[redigér | rediger kildetekst]

Inde i en mørk bygning er en samling af slanger, firben og edderkopper, der befinder sig i forskellige tematiske bure, bygget til at efterligne dyrernes naturlige element. Miljøet er også hjemsted for den meget truede Madagscan jumping rat.

Film[redigér | rediger kildetekst]

Haven har også været hoved for ITV Meridian's tv program 'Tiger Island'. Denne viser forskellige aspekter af livet i en zoologisk have, hvordan man laver berigende legetøj og designer nye indhegninger.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]