Jane Aamund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Jane Aamund (født 8. november 1936) er en dansk forfatterinde, der er søster til forretningsmanden Asger Aamund.

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

De tre romaner Klinkevals, Juliane Jensen og Oven Vande, blev senere kendte som Klinkevalstrilogien, der samlet blev udsendt i 1997. De to romaner "Vesten for måne" og "Udlængsel" blev senere kendt som "Lemvig-krøniken".

Årene hos Microsoft[redigér | redigér wikikode]

Sideløbende med Jane Aamunds forfatterskab havde hun nogle produktive år hos Microsoft, hvor hun blandt andet var en af de bærende kræfter i den fortsatte udvikling af operativsystemet DOS, startende fra version 4.2. Hun er især kendt for kommandoen "defrag" - der lader tankerne hen på titlen "Klinkevals" ("man klinker noget sammen...").

Efterspørgslen efter Janes ekspertise hos Microsoft faldt i nullerne til et minimum i takt med DOS udfasning som styresystem i Microsofts programsuite. Hun bruges dog fortsat konsulært med ekspertbistand i visse tredjeverdenslande, hvor Windows 95 stadig er toneangivende.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.png Artiklen om personen Jane Aamund kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.