Jane Scott

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jane Scott

Personlig information
Født 3. maj 1919 Rediger på Wikidata
Cleveland, Ohio, USA Rediger på Wikidata
Død 4. juli 2011 (92 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted University of Michigan,
Lakewood High School Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Musikkritiker, officer, journalist Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jane Scott (3. maj 19194. juli 2011) var en indflydelsesrig amerikansk rockkritiker for dagbladet The Plain Dealer i Cleveland i Ohio.[1] Scott dækkede enhver større rockkoncert i Cleveland gennem hendes karriere, og hun var på fornavn med mange af rockstjernerne. Scott var kendt som "Verdens ældste rockkritiker" lige indtil hun efter sin 50-årige karriere som rockkritiker gik på pension i april 2002. Hun var også medvirkende til at bringe Rock and Roll Hall of Fame til Cleveland.[2]

Jane Scott var født på Mount Sinai Hospital i Cleveland i Ohio i 1919. Hun blev student ved Lakewood High School i Lakewood i Ohio i 1937, og i 1941 dimiterede hun med en Bachelor of Arts fra Michigan Universitet, med hovedfag i engelsk, tale og drama; hun fik sig også et lærercertifikat. Jane havde en bror, Will, som døde i 2005 – og en livsledsager, Jim Smith, som døde i 2004; hun fik aldrig børn.

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ John Soeder (4. juli 2011). "Jane Scott, legendary Plain Dealer rock writer, dies at age 92" (engelsk). cleveland.com. Hentet 5. juli 2011.
  2. ^ Schwensen, D: "The Beatles in Cleveland", side 53. North Shore Publishing, 2007

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

USASpire
Denne biografi om en amerikaner er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi