Jens Ingwersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jens Ingwersen
Personlig information
Født 17. august 1871 Rediger på Wikidata
Død 10. oktober 1956 (85 år) Rediger på Wikidata
Land Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelses­sted Det Kongelige Danske Kunstakademi Rediger på Wikidata
Udmærkelser
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Jens Ingwersen (17. august 1871 på Aggersbøl, Øster Snede Sogn10. oktober 1956 i København) var en dansk arkitekt i overgangstiden mellem nyklassicisme og funktionalisme. Han var arkitekt for telefonselskabet KTAS og er manden bag de fleste af dette selskabs bygninger.

Ingwersen var søn af godsejer Johannes Ingwersen (død 1878) og hustru Camilla f. Jacobsen, gik på Metropolitanskolen, tog i 1888 4. klasses hovedeksamen, kom derefter i murerlære samtidig med uddannelsen på Det tekniske Selskabs Skole i København, hvorfra han tog afgang 1895, samme år blev han optaget på Kunstakademiet, arbejdede allerede i studietiden på forskellige tegnestuer, bl.a. hos Vilhelm Dahlerup 1893-94, hos Gotfred Tvede 1894-96 og hos Fritz Koch 1896-1905 samt i perioder hos Caspar Leuning Borch, som i særlig grad fik betydning for hans udvikling. Han fik afgang fra Kunstakademiet 1906 og havde allerede fra 1905 selvstændig virksomhed i København, fra 1919 med Jørgen V. Jepsen som kompagnon.

Ingwersen var i sine første arbejder præget af Fritz Koch, men har senere fulgt en mere klassicistisk linje, navnlig i de mange telefoncentraler i København og provinsen. Hans arbejder viser en omsorgsfuld akademisk indstilling, og han søger gerne at indordne sine facader i gadebilledet som fx i KTAS's nybygning i Larslejstræde. En friere udformning har Ingwersen forsøgt ved landbrugsbyggeri på de store gårde, bl.a. den store avlsbygning på Hvidkilde.

Han var Ridder af Dannebrog og medlem af bestyrelsen for Kunstindustrimuseet. Ingwersen forblev ugift.

Udstillinger[redigér | rediger kildetekst]

Arbejder[redigér | rediger kildetekst]

Sin hovedvirksomhed har Ingwersen haft som arkitekt for Københavns Telefon A/S, for hvem han (sammen med Jørgen V. Jepsen) har opført:

Andre værker:

Ombygninger og restaureringer[redigér | rediger kildetekst]

Projekter[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]