Joakim Thåström

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Joakim Thåström
Joakim Thastrom.jpg
Information
Oprindelse Sverige
Genre(r) Rock
Aktive år 1989 -
Hjemmeside thastrom.se

Joakim Thåström (født Sven Joachim Eriksson Thåström den 20. marts 1957 i Vantörs församling) er en svensk musiker, sanger og komponist.

Første gang man hørte til Joakim Thåström var i det bandet Ebba Grön, der med parolerne i orden slog sig løs i den svenske undergrund i start 80'erne. Senere endte han i Imperiet, der med deres personlige og politiske rock blev for svenskerne, hvad Gasolin' var og er for danskerne.

Joakim Thåström blev dog træt af berømmelsen i Sverige og flyttede først til Amsterdam og derefter til Vesterbro i København, hvor han boede i nogle år. I perioden fra 1992-1997 var han en del af industrial/technobandet Peace, Love & Pitpulls, hvis sværttilgængelige sound dog ikke tiltrak et specielt stort publikum.

Efter at have støjet sig igennem livet i forskellige grupper er den nu modne solokunstner Thåström blevet mere afdæmpet. Stilen i dag er såkaldt skeletrock ( à la Nick Cave og Tom Waits), hvor der frem for fræsende skærebrænderlyde nu bydes på livskloge og lettere resignerede fortællinger fra erindringsbanken henover sagtmodige klavertoner og jordnære akustiske guitarakkorder. Bl.a. på 'Skebokvarnsv.209' fra 2005 – et album opkaldt efter det boligkompleks i Stockholm, hvor han voksede op.

I 2006 udkom albummet Solo Vol. 1. [1]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albums[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.